Gyakori tévhitek a szépségápolásról

A citrom megpuhítja a száraz bőrt és halványítja a szeplőket? A csokitól pattanásaink lesznek? Üdébb lesz-e a bőrünk, ha naponta radírozzuk? Kevesebb pattanásunk lesz, ha élesztőt eszünk? Jó választás-e a dekoltázsra kent narancsbőr elleni krém? Utánajártunk a leggyakoribb szépségápolási tanácsoknak – vajon igazak vagy hamisak nagyanyáink tanácsai?

Citrom és száraz könyök

Mi köze a citromnak a kiszáradt könyökbőrhöz? Bár első hallásra furcsának tűnhet, a könyökünknél lévő száraz bőrt a leghatásosabban ezzel a gyümölccsel gyógyíthatjuk meg. Vágjunk félbe egy citromot, facsarjuk ki, majd mindkét könyökünket áztassuk be tíz percig a citromlébe. Ha letelt a tíz perc, töröljük meg, és vastagon krémezzük be a bőrt.Száraz könyökre igen, szeplő ellen nem

Zsíros krém a jó krém

Sokszor halljuk azt a jó tanácsot, hogy minél zsírosabb egy éjszakai krém, annál jobb, hiszen így ápolja, tölti fel a bőrünket. Ez a tanács igaz is, meg nem is. Az ugyanis, hogy milyen a jó éjszakai krém, leginkább attól függ, hogy milyen arcbőrünk van. Ha zsíros, akkor nem jó rá a nagyon zsíros krém, hiszen attól még pattanásosabb, zsírosabb lesz. Ha viszont nagyon száraz vagy normál, akkor jó rá a zsíros éjszakai krém. Fontos, hogy mielőtt krémet vásárolunk, kérjük ki szakember tanácsát.

Narancsbőr elleni krém dekoltázsra

Nagyszerű választás. Bizony a narancsbőr elleni krémek nemcsak popsira vagy combra kenve hatásosak, hanem dekoltázsra is. A krémben lévő koffein ugyanis fokozza a vérellátást, ezáltal pedig regenerálja a bőrt.

Csokitól pattanás?

Jó hírünk van: a csokitól nem pattanásaink lesznek, hanem boldogsághormonjaink. Tehát ha azt halljuk, hogy ne együnk túl sok csokit, mert sok mitesszerünk, pattanásunk lesz, ne higgyük el, együk csak meg nyugodtan azt a darabka édességet.

Radírozzunk naponta?

Semmiképpen sem! Attól még, hogy naponta radírozzuk a bőrünket, az nem lesz fényesebb vagy rózsásabb. Bőrünk ugyanis általában 28 naponta újul meg teljesen, ez az idő a kor előrehaladtával nőni fog. Éppen ezért elegendő, ha havonta csak egyszer radírozzuk át a bőrünket jó alaposan.

Tengeri só = egészséges bőr

Bizony! A tengeri sóban lévő anyagok nagyon jó hatással vannak a bőrünkre, hiszen nedvességgel töltik meg azt. Keverjünk 500 gramm tengeri sót egy kád meleg vízbe, és üljünk bele 20 percig. Fontos: várandós anyukák és vérnyomásproblémával küszködők előbb kérjék ki orvos véleményét!Pattanásunk nem lesz tőle

Citrommal a halvány szeplőkért

Aki szeplős, azt szeretné, hogy tűnjenek el arcáról a kis pöttyök, akinek pedig egy sincs, azt szeretné, ha lennének. A szeplősöknek rossz hír, hogy citrommal nem lehet halványítani a szeplőket, bármennyit is kenünk rá vagy bármennyire is dörzsöljük az arcunkat.

Élesztő pattanás ellen

Mielőtt elkezdenénk élesztőt harapdálni, álljunk meg! Az a szépségtipp ugyanis nem állja meg a helyét, hogy a pattanások ellen az a jó, ha élesztőt eszünk. Ennél sokkal jobb pattanásölő fegyver a cink, amit étrend-kiegészítőként is bevihetünk a szervezetünkbe.

Gyakori hajvágás = hosszú haj

Sokan úgy gondolják, hogy erőtlen, gyenge hajuk attól fog megerősödni, ha gyakrabban vágják. Pedig ez sajnos tévhit. Ha azt szeretnénk, hogy megnőjön a hajunk, étkezzünk egészségesen és ápoljuk azt.

(Forrás: brigitte.de, németből fordította: Sophie)