Melyiket a kilenc közül?

Élt egyszer egy szegény csizmadia itt ebben a nagy Pestvárosban, aki semmiképpen sem tudott a mesterségéből meggazdagodni. Nem azért, mintha az emberek összebeszéltek volna, hogy ezentúl ne viseljenek csizmát, nem is azért, mintha a magisztrátus megparancsolta volna, hogy ezentúl a csizmákat fele áron kell adni, munkát is jót csinált a jámbor…

Meleget hozó téli italok

A karácsony tökéletes alkalom, hogy a családdal és barátokkal valamilyen meleg italt fogyasszunk. Ha igazi, fagyos karácsonyunk van, bizony csodálatos érzés, amikor bejövünk a hidegről, és egy finom karácsonyi itallal felmelegítjük a testünket és a lelkünket. Mindenképpen készítsük el az italt legalább egyszer, próbaképpen, mielőtt társaságban kínáljuk.

Mézeskalács: fűszeres finomság karácsonyra

A mézeskalács összetéveszthetetlen illatával a karácsonyi szezon szerves része. Ha van ideje, készítse el otthon a saját mézes süteményét. A kész fűszerkeverékek megkönnyítik a hobbisütők számára a tipikus mézeskalács íz eltalálását. Igaz, hogy édesség, de vannak benne jótékony hatású fűszerek is. Mivel ízesíthetjük, és mennyire egészséges ez a sütemény?

Ünnepeljünk a Holddal!

Az ünnepek előtt, alatt és után is figyeljünk oda az egészségünkre, a környezetünkre és egymásra is. Ebben, mint az év többi részében is, segítségünkre lehet a Holdnaptár. Az ünnep megélése is tisztább és szeretetteljesebb lehet, ha ráhangolódunk az aktuális holdciklusra. Lássuk, hogyan alakul az idei karácsony, a szilveszter és újév napja.

Kis, karácsonyi ének

Kis, karácsonyi ének Tegnap harangoztak,Holnap harangoznak,Holnapután az angyalokGyémánt-havat hoznak

A napkeleti bölcsek

Ama csillag után. A holdsugaras hideg éjszakán,Mint egy fehérlő, csendes álom,Úgy vonult el a komoly karaván.És elöl ment a három. A sziklás föld mogorván és kopáronFeküdt el lábaik alatt.Méltóságos sora a száz tevénekA harmaton halkan haladt.És mintha fehér árnyak lengenének,Úgy vonult végig…

Karácsonykor egyedül

Ünnepek idején felerősödhet a magányérzet, főleg azokban, akik egyedül töltik ezeket a napokat. Hogyan őrizzük meg lelki egyensúlyunkat, egészségünket, és hogyan érezzük jól magunkat? Először is tervezzük meg előre az időnket, mert enélkül könnyen előfordulhat, hogy hirtelen nem jut eszünkbe semmi, és magányba, unalomba fulladnak az ünnepnapok.

Hozzuk vissza az igazi karácsonyt!

Ez lehetne az év legszebb időszaka, de sok ember számára csak egyre növekvő stresszt, a pénztárca kiürülését és megromlott kapcsolatokat eredményez. A külvilágban egyre korábban kezd megjelenni a karácsony: ajándékvásárlási ötletekkel, karácsonyi ételekkel bombáznak bennünket. Egy kis odafigyeléssel visszaállíthatjuk az ünnep eredeti hangulatát.

Ne hízzunk meg karácsonykor!

Hogy szeretne megjelenni a szilveszteri partin? Szűk farmerben vagy akár különleges alkalmakra tartogatott, testhez álló kis feketében? Remekül szeretne kinézni? Akkor kerülje el a karácsonyi időszak alatti súlygyarapodást. Biztosan hallotta már az ősrégi tippeket a mértékletességről és a kis adagokról. Vannak azonban trükkök, melyek valóban segítenek.