Ne hízzunk meg karácsonykor!

Hogy szeretne megjelenni a szilveszteri partin? Szűk farmerben vagy akár különleges alkalmakra tartogatott, testhez álló kis feketében? Remekül szeretne kinézni? Akkor kerülje el a karácsonyi időszak alatti súlygyarapodást. Biztosan hallotta már az ősrégi tippeket a mértékletességről és a kis adagokról. Vannak azonban trükkök, melyek valóban segítenek.

Hagyja ki a jógát

Semmi rossz nincs a jógában – főleg az évnek ebben a stresszes időszakában. De a jóga nem égeti a kalóriákat olyan hatásosan, mint néhány egyéb edzésforma. Az ünnepek alatt használja ki a testedzésre szánt értékes perceket, és válassza a leghatékonyabb zsírégető edzéseket.

Rengeteg kalóriaVégezzen Tabata edzést

Ezzel a nagyon intenzív intervall tréninggel jóval több kalóriát éget el és több zsírt bont le. Nincs szükség felszerelésre, tervezze meg szokásos edzését Tabata stílusban. Alkalmazza a testsúly-gyakorlatokat, melyek formálják az izmokat és növelik a pulzusszámot. Figyelem! Ez az edzésforma nagyon megerőltető! Ne vágjon bele a Tabata edzésbe, ha előtte hosszabb ideig nem sportolt.

Fogja vissza magát az ivászattal

A hízás leggyorsabb módja, ha sok alkoholt iszik. Ezzel túl sok kalóriát fogyaszt, ráadásul egy idő után már az ételek választásánál is rossz döntéseket hoz.

Tartózkodjon a keményítőtől, válassza a gyümölcsöt

Az étkezéseknél a keményítő tartalmú köretek, például krumpli és rizs helyett válassza a friss gyümölcsöt. A legtöbb gyümölcs kevés kalóriát tartalmaz és nagy a víztartalma. Teltségérzést okoz, anélkül, hogy sok kalória kerülne a szervezetbe, ugyanakkor édességként is kényeztet.

Csökkentse felére az étkezések közti nassolást

A nassolni valók általában rengeteg kalóriát tartalmaznak, mégis gyakran elcsábulunk tőlük. Csökkentse az adagokat, fogyasszon kevesebb kalóriát.

Újratervezés

Fogjon egy zacskót – és irány a konyha! Szabaduljon meg az egészségtelen és hizlaló ételektől, melyekről szeretne elfelejtkezni az ünnepek alatt, és töltse fel a konyháját megfelelően összeválogatott ennivalókkal.

Legyen jó társalgó

Ugye Ön sem szokott tele szájjal beszélni? Kezdjen el beszélgetni. Ha több időt tölt egy összejövetelen társalgással, kevesebb ideje jut evésre…

És egy plusz tipp mobilfüggőknek. Forduljon többször telefonjához. A különböző kalóriaszámláló programok segítségével könnyebben számon tarthatja, mennyit evett az ünnepek alatt, és az ételek tápértékéről is tájékoztatást kap. Nagy valószínűséggel kevesebbet eszik, elkerüli a súlygyarapodást és karcsú marad, ha reális képe van az ételek kalóriatartalmáról.

(Angolból fordította: H. Orsi)