Receptes bögre bögrés recepthez

Bizonyára nem vagyok egyedül azzal, hogy kedvenceim a gyorsan és egyszerűen elkészíthető bögrés sütemények. Végy egy bögre lisztet, egy bögre tejet, egy bögre cukrot… keverd össze, süsd meg. Elfoglalt és/vagy gyakorlatlan háziasszonyoknak ideális. Még jobb, ha mindjárt a recept is kéznél van. Mert hiszen jól tudjuk, hogy bögrés recept is annyiféle van, ahány háziasszony.

Kéznél van a receptKészítsük el saját receptes bögrénket!

Keressünk egy sima, egyszínű bögrét. Mivel dekupázsolni fogjuk, a legjobb a fehér, mert annál nem kell a szalvéta alá alapozni.

Gépeljük le a kedvenc bögrés receptünket, és nyomtassuk ki megfelelően lekicsinyítve vékony géppapírra vagy három rétegű szalvéta egy rétegére.

Keressünk a recepthez illő dekorációt tartalmazó szalvétát – gyümölcsöt, mákgubót, süteményt –, és gondosan vágjuk körbe a felragasztani kívánt motívumot.

Rendezzük el a receptet és a képeket a bögrén, majd dekupázs ragasztóval, óvatos mozdulatokkal (a szalvéta átnedvesedve már könnyen szakad) ragasszuk fel. Ha megszáradt, kenjük át még egyszer (de lehet kétszer is) ragasztóval vagy dekupázs lakkal, hogy mosogatásálló legyen.

Saját konyhánkban is jól jöhet, ha mindig kéznél van a kedvenc receptünk, de megajándékozhatjuk vele barátnőnket, menyünket, anyósunkat is.

Alaprecept

2 bögre liszt
fél bögre cukor
fél bögre lekvár
3/4 bögre tej
negyed bögre olaj
1 sütőpor

Az összetevőket robotgéppel összekeverjük és muffin sütőben, vagy tepsibe öntve megsütjük. A fantáziánkat szabadon engedve bármivel ízesíthetjük, például kakaóporral, csokidarabkákkal, aszalt gyümölccsel, mazsolával, kókuszreszelékkel, reszelt narancs- vagy citromhéjjal.

Harrach Orsolya