Frissítő arcmaszkok a konyhából

Méregdrága arcmaszkok helyett készítsük el mi magunk a pakolásokat! Ha ezt tesszük, biztosan tudhatjuk, mit kenünk magunkra, bátran kísérletezhetünk. Joghurt, méz, citrom vagy répa minden háztartásban akad, csak ki kell választanunk a nekünk megfelelő alkotóelemeket. Néhány egyszerűen beszerezhető alapanyag és jó receptek kellenek csak hozzá.

Kamillás gőzfürdő

Az érzékeny, problémás bőr kezelésére az egyik legjobb csodafegyver a kamillás gőzfürdő. Egy nagy fazék vizet forraljunk fel, majd vegyük le a tűzről és tegyünk bele két marék kamillavirágot. Tíz percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. Hajoljunk a kamillás gőzfürdő fölé, tegyünk egy törölközőt a fejünkre és izzadjunk 10-15 percig.A szem környékét hagyjuk ki!

Orbáncfűmaszk

Az orbáncfű nagyon hatásos segítséget nyújt, ha arcbőrünk gyulladt, fáj és piros. Keverjünk 1 tojássárgájához 2 ek orbáncfűolajat és folyamatosan kavargassuk addig, míg krémes állagú nem lesz. Kenjük az arcunkra és hagyjuk rajta 15 percig, majd langyos vízzel mossuk le jó alaposan.

Joghurtos-mézes maszk

Ha fáradtak vagyunk és szeretnénk felfrissíteni arcunkat, akkor ez a maszk a legmegfelelőbb. 5 ek natúr joghurthoz keverjünk 1 ek mézet, kenjük fel óvatosan az arcunkra, majd 15-20 perc múlva langyos vízzel mossuk le.

Avokádómaszk

A sima, fényes, élettel teli arcbőrt legkönnyebben ezzel az egyszerűen elkészíthető avokádómaszkkal érhetjük el. 1 ek összepürésített avokádóhoz adjunk 1 tk joghurtot és egy kis mézet, majd az egészet jó alaposan keverjük össze. Kenjük az arcunkra és 10-15 percig hagyjuk rajta, majd alaposan mossuk le langyos vízzel.

Uborkapakolás

Ki ne ismerné az uborka frissítő, jótékony hatását? Ez a zöldség nedvességgel tölti fel a bőrt, így száraz, zsíros és vegyes bőrtípusra is nyugodtan alkalmazható. Az apróra kockázott uborkához adjunk egy kevés natúr joghurtot vagy túrót és jó alaposan keverjük össze. Locsoljuk meg 1 tk citromlével, hagyjuk egy pár percig állni, majd kenjük fel az arcunkra.

Tisztító maszk

Az elhalt hámsejteket legkönnyebben ezzel a búzakorpa maszkkal tudjuk eltávolítani. 2-3 ek búzakorpát keverjünk össze egy kevés mézzel, majd kenjük az arcunkra. 30 percig hagyjuk állni, majd langyos vízzel mossuk le.

Vitaminmaszk

Hámozzunk meg és magozzunk ki 1 friss barackot és 1 friss almát. Pürésítsük a gyümölcshúst, adjunk hozzá 1 tk mézet és 1 ek túrót. A maszkot kenjük az arcunkra, és 20 percig hagyjuk rajta. Az almát és a barackot helyettesíthetjük ananásszal vagy papayával is.

Száraz bőrre

Ha nagyon száraz a bőrünk, akkor ez a maszk lesz a legjobb választás, de csak akkor, ha rendszeresen, hetente legalább egyszer használjuk. 1 tojássárgáját, 2 ek növényi olajat és egy citrom levét jó alaposan keverjünk össze, kenjük az arcunkra. Hogy a hatását jól ki tudja fejteni a maszk, legalább 30 percig hagyjuk az arcunkon, de a legjobb, ha akkor mossuk le, mikor az már megszáradt.

Répamaszk

A répa a zsíros bőr ellen nagyon jó fegyver. 1 tk répalevet 1 tojássárgájával és 2 ek liszttel keverjünk össze, majd kenjük az arcunkra. Nagyon fontos, hogy 10 percnél tovább ne hagyjuk fent a maszkot, hanem mossuk le langyos vízzel.Túró, citrom

Citromos-túrós maszk

Ez a citromos-túrós maszk felfrissíti arcunkat, nedvességgel látja el és kitisztítja a pórusokat is. 2 ek túrót 1 tk citromlével keverjünk össze és 15 percig hagyjuk az arcunkon.

Jó tudni:

  • Mielőtt a maszkot felkenjük az arcunkra, próbáljuk ki egy kisebb bőrfelületen, hogy nem vagyunk-e allergiásak valamelyik összetevőjére.
  • Mindig figyeljünk arra, hogy a maszkot ne kenjük a szemünkbe!
  • Ne hagyjuk fent a maszkot tovább, mint amit a receptben olvasunk!
  • Hideg víz helyett langyos vízzel távolítsuk el a maszkot!

(Forrás: maedchen.de, németből fordította: Sophie)