Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

A legjobb téli hidratáló arcmaszkok

Télen az arcbőrünk sínyli meg legjobban a hideg időt, erős szelet és az alacsony páratartalmat. Az ok egyszerű: testünknek ez a része az, amely a legkevésbé védett. Ápolnunk és kényeztetnünk kell tehát. A házilag elkészíthető arcmaszk az ápolás egyik legjobb módja. Nézzük, milyen házi csodaszerekkel védhetjük meg bőrünket a kiszáradástól, repedezettségtől.

Kókuszolaj az arcbőrre: nézzünk utána a mítoszoknak

A kókuszolajat előbb kikiáltották egészséges reformételnek, mára viszont úgy tűnik, hogy tévesen. Mint kiderült, a kókuszolaj telített zsírsavakat tartalmaz, „rossz” koleszterint termel. Amíg a tudósok ezen vitatkoznak, nézzük a külsődleges használatot, mert ez az olaj állítólag az arcbőr varázslója. Miként használható a kókuszolaj arcra, testre?

Hatékonyabb a pattanások ellen a természetes alapanyagú készítmény

A Granadai Egyetem kutatói új készítményt szabadalmaztattak az akne kezelésére, amely teljes egészében természetes alapanyagokból készül, és sokkal hatékonyabb, mint a mesterséges anyagok, amelyek rezisztenciát és mellékhatásokat okozhatnak. A Mikrobiológiai Tanszék által kifejlesztett anyag fő összetevője egy kör alakú, 70 aminosavból álló fehérje, az AS-48, amit az Enterococcus baktériumok termelnek, és nem rendelkezik ismert hemolitikus vagy toxikus hatással.

Frissítő arcmaszkok a konyhából

Méregdrága arcmaszkok helyett készítsük el mi magunk a pakolásokat! Ha ezt tesszük, biztosan tudhatjuk, mit kenünk magunkra, bátran kísérletezhetünk. Joghurt, méz, citrom vagy répa minden háztartásban akad, csak ki kell választanunk a nekünk megfelelő alkotóelemeket. Néhány egyszerűen beszerezhető alapanyag és jó receptek kellenek csak hozzá.

Bőrápolás házilag

Ki ne szeretne szép lenni? Nem sajnáljuk a pénzt sem a sokat ígérő kozmetikai szerektől. Biztos, hogy szükség van erre? Nézzünk körül először a saját házunk táján. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony, otthon is elkészíthető bőrápolót.