Egész évben borsó!

A zöldborsó egész évben gazdagítja az étrendünket levesként, püréként, vagy finom köretként. Az élénkzöld golyócskák ugyan kicsik, de mind fehérjéket, mind más egészséges alkotóelemeiket tekintve tartogatnak néhány meglepetést. A növény ideális a kertben való termesztésre is. Vegyük sorra, mi minden van a borsóban, és mire kell ügyelni eltarthatóságánál.

Kalóriacsapdák a gyümölcsök és zöldségek között

A gyümölcsök és zöldségek egészségesek, és csak kevés kalóriát tartalmaznak. Néhány gyümölcs- és zöldségfajta azonban felér egy kisebb kalóriabombával. A banán, az avokadó és a datolya például nem éppen kevés kalóriájáról híres. Aki vigyázni akar az alakjára, jobb, ha csak kis mennyiségben fogyasztja őket. Bemutatjuk a 10 legnagyobb kalóriacsapdát.

A borsó: növényi fehérjebomba

A borsó egész évben gazdagítja étrendünket levesként, püréként, vagy főzelékként. A kicsi zöld golyócskák fehérjékkel és egyéb egészséges összetevőkkel szolgálnak, és tartogatnak néhány meglepetést is. A száraz borsó zsír- és szénhidráttartalma például többszöröse a frissének! Eláruljuk, mi van a borsóban, és mire kell ügyelni eltarthatóságánál.