Mobil, internet: mit várnak el a gyerekek szüleiktől?

Tedd le a telefont, amikor beszélni akarok veled! Vezetés közben ne sms-ezz, még piros lámpánál se! Ne küldözgess fotókat rólam az engedélyem nélkül – ezek a gyerekek legkeményebb vádjai. A gyerekek azt szeretnék, ha a szülő „jelen lenne” a közös tevékenységekben, például az étkezésekkor, és könnyebbnek betarthatónak érzik a közösen hozott szabályokat.

Nagyobb eséllyel élik túl a rákot a házas emberek

Egy friss tanulmány szerint a házas rákbetegek körülbelül 20%-kal kisebb eséllyel halnak meg három éven belül, mint az egyedülálló rákbetegek. Ráadásul a házasokban 17%-kal kisebb valószínűséggel alakul ki áttét is, ami arra utal, hogy esetükben a rákot korábban diagnosztizálják, és nagyobb eséllyel részesülnek időben a megfelelő kezelésekben.

Március 25. – A magzatgyermek világnapja

A női lét eme csodáját, a kialakuló, formálódó családot, a várandósságot, a növekvő életet ünnepeljük ezen a napon! Ebben az örömben és csodálatban szeretnénk osztozni Veled is!

Apák, akik vannak, de még sincsenek

Nem kevés gyerek jön a világra úgy, hogy a teremtésén kívül nem szerepel az életében az apa. Van, de még sincs. Apák, akik különböző okokból nem élnek együtt gyerekeikkel, nem vesznek részt a nevelésükben. Mert ezt választották. Így vagy úgy – a gyerek látja kárát.