Miért tesznek jót a csípős ételek?

Eddig nem nagyon kedvelte a fűszeres ételeket? Talán itt lenne az ideje, és elkezdhetné megszeretni őket. Tanulmányok sokasága állítja ugyanis, hogy ezzel jót tenne a gyomrának, sőt hozzájárulna ahhoz, hogy védett legyen több betegséggel szemben. A chili ugyanis segít megelőzni a koleszterin felhalmozódását a vérben és csökkenti az inzulinigényt.

Homeopátia – Női dolgok (2.)

Szúr, éget, csíp, vagy esetleg tompán sajog az egész alhasam vizeléskor – ez a panasz volt az elsők egyike, ami feltűnt körzeti orvosi munkám során. 13 év mentőzés után váltottam pályát, és nagyon lelkesen vetettem bele magam a háziorvoslásba, ahol követni tudtam a beteg sorsának alakulását, közvetlen visszajelzést kaphattam munkám eredményességéről.

Ne igyon vizet csípős ételek után!

Ha evett már olyan ételt, amelynek csípőssége váratlanul érte, bizonyára érezte már, hogy a szája szinte ég. Az érzést az erős paprikákban található vegyület, a kapszaicin váltja ki, ami a nyelven lévő fájdalomreceptorokon keresztül jelez az agynak: valami baj van. A csípő érzést kiváltó vegyületet a víz továbbterjeszti, a tej azonban feloldja.