Homeopátiás úti patika: fontos a nyaraláshoz

Ne hagyjuk, hogy nyaralásunkat bármi is megzavarja! Vigyünk magunkkal homeopátiás úti patikát! A sérülések, rovarcsípések mellett gondolnunk kell az esetleges bőrpanaszokra, a napszúrásra, leégésre, az emésztés zavaraira éppúgy, mint az úgynevezett utazási betegségre és a velünk utazó gyerekekre is. A Magyar Homeopata Orvosi Egyesület összefoglaló cikke.

Elsősegély, szívmasszázs

Bár a legtöbb ember a vezetői engedély megszerzésekor elvégzett egy elsősegély tanfolyamot, sokan nem tudják, mi a teendő vészhelyzet esetén. Ráadásul éppen ilyen esetekben fontos, hogy gyorsan és helyesen reagáljunk.A rettegett szívleálláskor például, ha alkalmazzuk a gyors újraélesztést, lehetségessé válik a szívműködés újraindítása. Ha ez elmarad, bekövetkezik a halál. Már 3 perc múlva agykárosodás lép fel. Szívinfarktusnál, vagy gutaütéses agyvérzésnél legrosszabb esetben bekövetkezhet szívmegállás.

Elsősegély Bodrinak

Legyen szó harapásnyomról, balesetről vagy keringési elégtelenségről, így tudjuk megállapítani, hogy a kutyánk komolyan beteg-e, és tudunk neki segíteni. Bár az életveszélyes helyzetek szerencsére nem tartoznak a kutyatartás mindennapjaiba, nem árt, ha a gazda fel van készülve az elsősegélyre. Első lépésként érdemes alaposan megismerni a kutya-mentődoboz tartalmát. Célszerű nyugodt körülmények között gyakorolni a kullancscsipesz használatát és a kötések felhelyezését, hiszen vészhelyzetben rengeteget számít az a kis rutin.

Az a síkos jég!

Az idén télen jó pár síkos, jeges napot megéltünk, és mielőtt a tavasz beköszönt, még előfordulhat, hogy egyszer-kétszer jegessé válnak a járdák és az úttestek. A jeges úton (vagy akár a műjégpályán is) könnyen előfordulhat, hogy valaki elesik. Ilyenkor rendszerint hamar ott vannak a segítő kezek. Ha azonban nem akarunk az elsősegélyen elcsúszni, érdemes odafigyelni, hogy mit tegyünk, és mit ne.

Ne kenj tejfölt a sebre!

A balesetek statisztikájában előkelő helyen állnak azok, amelyek a háztartásokban esnek meg velünk. Megvágjuk, megszúrjuk magunkat, rosszabb esetben ránk fröccsen a forró olaj. Tudjuk-e vajon, mi a teendő? Íme néhány alapvető jó tanács sebesüléseink ellátásához.