Az uborka – kalóriaszegény karcsúsító

Az uborka kedvelt frissítő, különösen nyáron, mivel magas víztartalma bőséges folyadékot biztosít testünknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az uborka igen kevés kalóriát tartalmaz, ezért nagyobb mennyiségben is bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. Az uborkában található vitaminok és ásványi anyagok miatt minden szelete jót tesz az egészségnek.

Vízfagylalt: rengeteg íz, kevés kalória

Ahogy a neve is sugallja, a vizes jégkrém főleg az emberi test fő alkotórészéből, vízből áll. Jöhet még bele cukor, színezékek és ízesítők, de a vizes jégkrémben kevés a kalória. Aki gyors és egyszerű hűtést szeretne, nem kell rögtön fagylaltot vennie, a népszerű, kellemes frissítő könnyen elkészíthető, a szezon gyümölcseiből olcsón előállítható.

Házi limonádé – a leggyorsabb frissítő

Kevés finomabb és jobb szomjoltó van egy nagy pohár jeges limonádénál! A limonádéban az a jó, hogy finom, hűsít, gyorsan és szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető. Az előrejelzések alapján várható, hogy a kánikulát hirtelen felváltó őszi idő után visszatér a nyár, érdemes lesz tehát kipróbálni néhány frissítő receptet.