Kellemes gyógymód fájdalmak ellen

Hasogató migrénnel küzd, esetleg évek óta kínzó fülzúgástól szenved? Nyak-, hát- vagy derékbántalmai vannak? Hitte volna, mennyire fontos a gerincvelői folyadék egészséges áramlása? Speciális, kellemes kezelés segíthet abban, hogy testben és lélekben egészségesebb legyen.

Azzá válsz, amit gondolsz

A karácsonyi kínálat egyik mutatós kötete Az otthoni gyógymódok nagykönyve, Frank Zsófia és Kürti Gábor természetgyógyászok és a Puedlo Kiadó közös vállalkozása. Az alábbiakban az információs és energiagyógyászat fajtáit kezdjük ismertetni a könyv alapján.

Gyűrűsujj-akupresszúra a mentőautóban

A bécsi mentőorvosok rájöttek, hogy a gyűrűsujj akupresszúrás kezelésével elmulasztható a betegek szállítás okozta rosszulléte. Az ősi technika hatékonynak bizonyult a modern mentőautókban is: rossz közérzet, émelygés, szívdobogás-érzés esetén egyaránt segít.

Őssejtterápia – egyelőre gyermekcipőben

Sok súlyos beteg vagy hozzátartozói csodát remélnek a külföldön, milliókért végrehajtott őssejtterápiától. A kutatók viszont óvatosan fogalmaznak, mert eddigi eredményeik alapján még nem várhatnak a módszertől világos és egyértelmű sikereket a gyógyításban.

Állatok homeopátiás kezelése (8.)

Cikksorozatunkban a leggyakrabban előforduló állatbetegségek sorában a napszúrás, a hőguta, a nimfománia és a tacskóbénulás homeopátiás kezelésével ismertetjük meg Önöket. A szerző a Magyar Állatorvosi Kamara (MÁOK) Alternatív Állatgyógyászati Tagozatának elnöke.

Őssejteket juttattak szívizomba Debrecenben

Első alkalommal ültettek csontvelőből származó őssejteket elhalt szívizomba a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) kardiológiai klinikáján – jelentette be a sikeres beavatkozást követően Édes István egyetemi tanár, a klinika igazgatója. Az infarktus következtében elhalt szívizom regenerálódását, s ezáltal a későbbi szívelégtelenség kialakulásának megelőzését szolgáló eljárást Magyarországon először nagytisztaságú izolált őssejt-preparátummal végezték. A kardiológus professzor tájékoztatása szerint a DEOEC klinikáin évek óta végeznek őssejt-beültetést rosszindulatú vérképző betegségek gyógyítására, de most első alkalommal történt ilyen beavatkozás akut infarktusos betegen.