A grépfrútlétől rugalmasabb az érfal

Minél rugalmasabb az erek fala, annál hatékonyabb a vérkeringés, annál jobb a szív vérellátottsága. A grépfrút tele van egészséges flavonoidokkal, napi 3-4 dl már mérhetően egészségesebbé tesz. A flavonoidok hozzájárulnak az érfal rugalmasságának megőrzéséhez. Óvatosan kell azonban bánni az itallal, mert kölcsönhatásba léphet a gyógyszerek hatóanyagaival.

Hepatitis C: gyógyszer helyett májgyulladásban hatékony a grépfrút?

A jelenlegi gyógyszeres kezelés alternatívájaként lehetséges, hogy a jövőben grépfrúttal vesszük fel a harcot a fertőző májgyulladást okozó Hepatitis C vírussal (HCV). A HCV a világ lakosságának 3%-át érinti, és a fertőző májgyulladás egyik fő okozója az USA-ban.

Mitől „hiperaktív” a gyermek?

Hat élelmiszer-színezőanyag uniós betiltását követeli egy élelmiszerbiztonsági szervezet. Egy tavalyi brit kutatás kapcsolatot mutatott ki a színezőanyagokkal ellátott üdítőitalok és a gyermekek hiperaktivitása, illetve koncentrációs képességének csökkenése között.

Aszalt szilva és mazsola:csodálatos hatású antioxidánsok

Tél derekán szembesülünk azzal, hogyan juttathatjuk be szervezetünkbe a legegészségesebb táplálékot, hiszen ilyenkor friss zöldség, gyümölcs alig kapható. Szerencsére segít az aszalt szilva és a mazsola. Kevesen tudják, hogy mindkét finomság erős antioxidáns hatású.

Gyilkos grépfrút?

Új rovatunkban igyekszünk összegyűjteni azokat a hiteket és tévhiteket, amelyek széles körben elterjedtek, és gyakran a médiumok is „tesznek rájuk egy lapáttal”. Portálunknak ez a helye – miként a hamarosan induló Fórum is – mindenki előtt nyitva áll, ezért várjuk olvasóink e tárgyú cikkeit is. Ha valóban érdemesek a közfigyelemre, beküldőjük itt viszontláthatja őket. Első alkalommal a Reggel című lapban a nap témájaként egy egész oldalon márciusban megjelent cikkel foglalkozunk, amely a következő bulvárízű címmel jelent meg: A gyilkos grépfrút és társai.