Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Kit hogyan érintenek a veszteségek?

Mindannyiunk életében vannak és lesznek is különböző veszteségek, és természetesen nem egyformán kezeljük ezeket. Személyiségünktől függ, hogy mennyi ideig gyászolunk és milyen módon. Az ünnepek közeledtével a gyászreakciók is felerősödhetnek, főként, ha valaki nemrég vesztette el egy szerettét, vagy élt át más jellegű csalódást, veszteséget.

Időskori krízis fenyegeti a hatvan év felettieket

Brit pszichológusok kutatási eredményeikre hivatkozva azt állítják, hogy a hatvanas éveikben járó emberek közel kétharmada átéli az úgynevezett időskori krízist. Az online felmérésben összesen 300, a hatvanadik életévét betöltött brit vett részt. Az időskori krízisen keresztülment személyek körülbelül 33 százalékánál a gyász, pontosabban egy közeli hozzátartozó elvesztése váltotta ki a válságérzetet, de szintén gyakori kiváltó ok lehet egy váratlanul fellépő súlyosabb betegség vagy sérülés.

Segíthetek? Betegségben és gyászban

Amikor valaki komoly betegség vagy egy szeretett személy halála esetén elveszti az életkedvét, szeretnénk segíteni neki – de előfordul, hogy túl nehéznek érezzük a feladatat, és tanácstalanok vagyunk. Próbáljuk meg a következőket.