Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Homeopátia – Női dolgok (2.)

Szúr, éget, csíp, vagy esetleg tompán sajog az egész alhasam vizeléskor – ez a panasz volt az elsők egyike, ami feltűnt körzeti orvosi munkám során. 13 év mentőzés után váltottam pályát, és nagyon lelkesen vetettem bele magam a háziorvoslásba, ahol követni tudtam a beteg sorsának alakulását, közvetlen visszajelzést kaphattam munkám eredményességéről.

Hogyan előzhetjük meg a felfázást?

A kellemetlen tünetekkel járó hólyaghurut, más néven felfázás főleg a nők életét keseríti meg. Sokan nem tudják, hogy nem elég a megfelelő öltözet, mert általában nem a hideg, hanem bakteriális fertőzés áll a megbetegedés hátterében. Hogyan előzhetjük meg ezt a gyakori egészségügyi problémát, mit tehetünk a már kialakult tünetek kezelésére?

Vissza-visszatérő felfázás? Tőzegáfonya!

A tőzegáfonya általánosan ismert hatásának lényege: meg tudja akadályozni azt, hogy a baktériumok hozzátapadjanak a húgyhólyag, húgycső falához. A tőzegáfonyában található szerves savak és antocianidinek lehetetlenné teszik a baktériumok felhámhoz tapadását, ezáltal megakadályozzák a szaporodást és a gyulladásos folyamat kialakulását.

Felfázás, hólyaghurut

Ősszel, télen általában felerősödnek a vesével, húgyhólyaggal kapcsolatos panaszok, főleg azoknál, akik érzékenyebbek a hideg, nyirkos időjárásra. Ha pedig meglévő, ismétlődő felfázással, hólyaghuruttal bajlódik valaki, ilyenkor gyakrabban kínozzák a kellemetlen tünetek.