Vissza-visszatérő felfázás? Tőzegáfonya!

A tőzegáfonya általánosan ismert hatásának lényege: meg tudja akadályozni azt, hogy a baktériumok hozzátapadjanak a húgyhólyag, húgycső falához. A tőzegáfonyában található szerves savak és antocianidinek lehetetlenné teszik a baktériumok felhámhoz tapadását, ezáltal megakadályozzák a szaporodást és a gyulladásos folyamat kialakulását.

Aktív hatóanyagok és hatásuk a szervezetreSegít a természet

A C-vitamin szükséges a szervezetünk számára, számos biológiai folyamatban nagyon fontos szerepe van. Befolyásolja a szervezet betegségekkel szembeni ellenállását, különösen a fizikai túlterhelések időszakában. Nem közvetlenül a fertőzés ellen hat, hanem csökkentheti a fertőzés, megfázás idejét. Ez annak köszönhető, hogy a C-vitamin „beindítja” az immunrendszerünket, pozitívan hat a fehérvérsejtekre, jelentősen befolyásolja a limfociták számát, valamint szabályozza a neutrofil fagociták és granulociták működését. Erős antioxidáns hatása révén megakadályozza a szabad gyökök oxidációját.

A Celsus Tőzegáfonya Plusz az aktív összetevők egyedüli kombinációját tartalmazza:

  • 200 mg tőzegáfonya gyümölcs kivonata,
  • 60 mg C-vitamin (100% RDA),
  • feketebors-kivonat, Bioperine®

1 kapszula minimum 6 mg antocianidet tartalmaz.

Az összetevők terápiás alkalmazása

  • Előnyös az alkalmazásuk a húgyhólyag gyulladása esetén, mivel a tőzegáfonya hatóanyagai (különösen a ciklikus proantocianidinek) megakadályozzák a baktériumok húgyhólyag falához való hozzátapadását.
  • A tőzegáfonyában található flavonoidoknak antioxidáns hatásuk van, ennek köszönhetően megakadályozzák a koleszterin oxidálódását, ami jelentősen csökkenti az arterioszklerózis kockázatát és a vérerekben lerakódások létrejöttét.
  • A flavonoidok csökkentik a koszorúér betegség rizikóját azáltal, hogy megakadályozzák a vérrögök kialakulását.
  • Előnyös az alkalmazásuk a szervezet megerősítésére onkológiai kezelések befejeztével.
  • Célszerű az alkalmazása az immunrendszer alacsonyabb működése esetén, gyakori baktériumok vagy vírusok által okozott fertőzéseknél.
  • A tőzegáfonya olyan hatóanyagokat is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a baktériumok terjedését a szájüregben, ezáltal a fogínybetegségeket és a fogkő (plakkok) keletkezését.
  • Léteznek olyan értesülések is, amely szerint a tőzegáfonya lé pozitívan befolyásolja a herpeszvírus (HSV-2 típus), valamint az aranyér kezelését.

Bioperine®

Ez az adalék természetes eredetű. Szabadalmaztatott eljárással feketeborsból (Piper nigrum), vagy hosszú borsból (Piper longum) nyerik ki. A Bioperine® jelentős befolyást gyakorol a tápanyagok felszívódásának mechanizmusára. Növeli a tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok hozzáférhetőségét, felszívódását, azaz erősíti a készítmény aktív összetevőinek felszívódását és így a hatásukat.

A készítménynek standardizált hatóanyag tartalma van. A kivonat 95%-ban tartalmaz piperint (a bors aktív hatóanyaga), amely összekapcsolható különböző, az ember egészségét pozitívan befolyásoló hatóanyagokkal. A Bioperine® jelentős mértékben erősíti a készítmény aktív összetevőinek hatását. A Bioperine® a piperin egyetlen olyan formája, amely szabadalmaztatott, és az egyetlen, amely az USA-ban klinikai vizsgálatok által bizonyítottan segíti a hozzáférhetőséget, felszívódást és biztonságosan alkalmazható étrend-kiegészítőkben.

(x)