Fizikoterápia: egyénre szabott módszerek

A különféle masszázsok, hő- és vizes kezelések gyakran segítenek izom- és ízületi panaszok esetén. Ezek a módszerek a fizikoterápia részei, megelőzésre és gyógyításra szolgálnak, alkalmazzák túlterhelés miatti kopás, műtétek után vagy súlyos sérülések, például balesetek vagy szélütés után is. De mi pontosan a fizikoterápia és kiknél, mikor alkalmazzák?

Balneol

A Balneol bioinformációs, illatos fürdőolaj, amely nagy mennyiségben tartalmaz humin anyagokat, ricinusolajat és többféle illóolajat. A fürdőolaj habosított és magas koncentrációjú. Jótékonyan befolyásolja azokat az egészségügyi problémákat, amelyek a felsorolt pályák elégtelen működéséből adódnak.

Táplálkozással segíthet ízületi panaszain

Csípős kolbász hasábburgonyával, ropogós sertéssült – ki nem eszi néha szívesen? Akármennyire is ízletesek, csak mértékkel szabad őket fogyasztani. A zsíros húsok és kolbászok, vaj, tejszín, zsír és sajt, valamint más állati eredetű élelmiszerek nagy kockázati tényezőt jelentenek az ízületek számára, gyakran felelősek a fájdalmas gyulladásos folyamatokért.

Bowen: gyengédséggel az egész-ségért

A harmónia az Univerzum alaprezgése, amelynek tartós megélésére, fenntartására vágyik testünk, lelkünk. A test a lélek tükörképe, amely fájdalmaival, tüneteivel mutatja nekünk az utat. Elsődlegesen a lelkünk a változás kulcsa. Konfliktus esetén energetikai blokk keletkezik az agyban és a testben is. Ennek oldásában igen hatékony a Bowen-technika.