Rend a lelke… Biztos, hogy így van?

A „rend a lelke mindennek” mondást már rengetegszer hallottam, de nem fogadom el. Nem erősségem ugyanis az általánosan elfogadott rend fogalma. Hogy miért? Mert úgy gondolom, hogy az életem ne egy raktárban, hanem egy élettérben legyen jó, legyen minden a kezem ügyében, könnyen használhatóan, akár kis káoszban, írja Sztojalovszky Gábor természetgyógyász.

A játék gyermekkorban az élethez szükséges

A játék a gyermeket leginkább alakító és fejlesztő hatású elfoglaltság. A játék egy pici gyermek esetében rengetegféle tanulási folyamatot tartalmaz. Jelentősen segíti a gyermekeket önmaguk és a környezet, a világ megismerésében. Az alábbiakban a megfogható tárgyakkal, játékokkal kapcsolatos tapasztalatait összegzi Sztojalovszky Gábor természetgyógyász.

Családi játékdélután

Karácsony az ajándékozás ideje. Meg a nagy lakomáké. Meg a kötelező vagy önként vállalt rokonlátogatásoké. Vagy inkább a szereteté, az egymás felé fordulásé, a közös élményeké? Egész évben rohanunk, nem sok időnk jut közvetlen szeretteinkre. Használjuk ki ezt a pár napot, és ajándékozzunk egymásnak időt, odafigyelést, együttlétet.