Ügyes vagy béna? Milyennek látjuk a másikat?

Ha azt vizsgálod, hogy egy hal hogyan mászik fára, miként úszik víz alatt egy sas, akkor jó úton jársz, hogy az embereket is bármilyen módon megítélhesd… A legtöbben sokkal fontosabbnak tartják egy másik ember negatív, kisebb teljesítményeit, mint az illető erősségeit. Sztojalovszky Gábor akupresszőr, természetgyógyász elgondolkodtató írása.

Alacsony önbecsüléshez vezethet, ha valakinek kevés barátja van

Sokkal nehezebben birkóznak meg az élet kihívásaival azok, akiknek kisebb a szociális hátterük, mivel a barátok és a támogató család hiányában csökkenhet az egyén önbecsülése – állítja Kent Harber, a Rutgers Egyetem pszichológus professzora. A magányosabb emberek a pszichológus szerint ráadásul sokkal nehezebbnek is látják a feladatokat, vagy valótlanul becsülik meg a nehézségeket.

Intim problémákról kérdeznek a kamaszok

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a kényes témák, amelyekről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz internetportál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

Önbizalomhiány és bankkártya

Amikor valakinek csökken az önbizalma, hajlamos luxuscikkek vásárlásával vigasztalni magát. Mivel azonban az ehhez elegendő készpénzt kevesen tartják maguknál, leginkább bankkártyával vásárolnak.