Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

A kozmetikai hirdetések harmada hazugság

A kozmetikumhirdetések 23 százaléka úgy hazugság ahogy van, egyéb esetekben lényeges információkat hallgatnak el a cégek, vagy éppen szubjektív, ellenőrizhetetlen véleményt osztanak meg. A végeredmény elkeserítő: csupán a hirdetések 14 százaléka állít igazat ellenőrizhető módon. A tudományos körítések többsége nem más, mint egyszerűen átverés.

A gyerekeknek szóló reklámok az ingyen játékokra helyezik a hangsúlyt

A gyerekeket megcélzó gyorséttermi reklámok inkább az ajándékokat és a filmes meglepetéseket hangsúlyozzák és nem az ételt, szemben a felnőtteknek szóló marketinggel – olvasható a PLOS ONE című nyílt hozzáférésű tudományos szaklap augusztus 28-ai számában. James Sargent és kollegái különböző gyorséttermek reklámjait hasonlították össze.

Rajzfilmek miatt könyörögnek édességért a gyerekek

Miért vágyakoznak annyira a kicsik a mesefigura-alakú cukorkáért? Vagy a csillogóan színes előre csomagolt mirelit húsért? A kereskedők már rájöttek, hogy rajzfilmhősökkel bármit könnyű eladni a gyerekeknek.

Médiaajánlat

A 2005-ben alapított Natúrsziget korszerű, független, szakmailag hiteles életmódportál, ahol mindent megtalál a természetes gyógymódokról és az egészségmegőrzés eszközeiről. A gyógyulni vágyókat és az egészséges életmód iránt érdeklődőket 2005 óta látjuk el hiteles, naprakész és közérthető információkkal, amiben több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakértői és tanácsadói csapatunk segít.

Médiaajánlat

A Natúrsziget korszerű, független, szakmailag hiteles életmódportál, ahol mindent megtalál a természetes gyógymódokról és az egészségmegőrzés eszközeiről. A gyógyulni vágyókat és az egészséges életmód iránt érdeklődőket 2005 óta látjuk el hiteles, naprakész és közérthető információkkal, amiben több évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakértői és tanácsadói csapatunk segít.

Sokkoló szappanbuborékok

Előfordult már, hogy felháborodott a tévéreklámokon? Vagy inkább átkapcsol, ha reklámblokk jön? Mind több sokkoló, pimasz hangvételű reklám borzolja a kedélyeket már a hazai médiában is.