Ételmérgezés – hogyan kerüljük el?

Az ételmérgezés elkerülése aktuálisabb, mint valaha. A nagy melegben hamarabb romlanak az ételek. És hol vannak már a „régi szép idők”, amikor csak a Salmonella tartalmú nyers tojástól vagy a kacsatojástól kellett tartanunk? Mivel ma már az élelmiszeripar is globálissá vált, sokan akár több ezer kilométernyi távolságból érkezett élelmiszert vásárolnak.

Csirkehús: egyre gyakoribb a Salmonella fertőzés

Az általában a tojásban megtalálható Salmonella baktérium egyre gyakrabban jelenik meg a csirkehúsban. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium kiderítette, hogy 2000-2005 között az elhullott csirkék tetemében négyszeresére nőtt a Salmonella baktérium jelenléte.

A tej és a tejtermékek egészségkárosító hatásai: ez lenne a feketeleves?

Ki ne hallotta volna nap mint nap, hogy „a tej egészséges” vagy „tápanyagokban gazdag”, „a gyermekek számára fontos” stb… Sajnos az alábbiak szerint pont az ellenkezője az igaz. Kérem, fordítson egy kis időt erre a cikkre. Mindig az váltja ki a legnagyobb megdöbbenést és kételyt, amit nem a többség hangoztat vagy csinál. Az alábbi tények nagyon befeketítik a tejet. Ha a fenti reklámszövegek igazak volnának, akkor könnyű lenne igazolni a valódiságukat. Vegyük csak sorra ezeket a vizsgálati eredményeket! E cikk szerzője, Pusztai Árpád, tudományos forrásokra utalva, megkérdőjelezi a tej több ilyen, egészségesnek hitt tulajdonságát. Pusztai Árpád magyar származású, világszerte ismert biokémikus, akinek korábban már közöltük írását a szója egészségkárosító hatásairól.