Indigó és kristálygyermekek

Az ezoterikus irodalom az indigó gyerekekben a spirituális felemelkedés letéteményeseit látja, a koruknál érettebb, harcos lényeket, akik kíméletlenül sürgetik a változást. Gyakran gondolják őket hiperaktívnak, antiszociálisnak. A kristálygyermekek ezzel szemben a béke küldöttei, akik a természettel való harmonikus együttélést szorgalmazzák.

A meditálás változásokat hoz létre az agyban

Azoknak a személyeknek az agyában, akik egy 7 napos spirituális elmélkedésen vettek részt, könnyebbé vált a dopaminhoz és a szerotoninhoz való hozzáférés. Ezek az idegi ingerületátvivők, illetve neurohormonok abban segítenek, hogy jobban érezzük magunkat. A dopamin a mozgási és az érzelmi válaszokat szabályozza, a szerotonin az érzelmeket és a hangulatot.

Vallás, spiritualitás, transzcendencia, ezotéria

Gyakran szembesülök előítéletekkel vagy éppen rossz tapasztalatokkal az ezoterikus önismereti módszerekkel kapcsolatban, ez késztetett arra, hogy végiggondoljam a témát. Nagy a homály a fejekben, hogy mit értsünk a címben felsorolt fogalmakon, és ebből sokszor az utóbbi, azaz a hisztéria következik. Kártyavetés, jóslás, tisztánlátás, Ji King, hipnózis, családállítás, alfa, transzállapot, sámándobolás, energiaátadás, aurafotó… folytathatnám a sort, ami a közismert spirituális, ezoterikus vonalhoz tartozó módszereket illeti.