Elkerülhető ételmérgezések (2.)

Az élelmiszerek megromlásáért többnyire mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) felelősek, néha e veszélyes kórokozók súlyos ételmérgezést okoznak, mint például a legismertebb, a szalmonella. Ezek a parányi élőlények elkísérnek bennünket a mindennapi életben. Melyek a nem kívánatosak, amelyek betegséget okoznak – ezeket nézzük meg közelebbről.

Egyre több sportolót és diákot ér el a Staphylococcus-fertőzés

Staphyloccus-fertőzésekről egyre nagyobb számban jelennek meg értesülések az Egyesült Államokban, elsősorban Ohióban, de más tagállamokban is. A jelek szerint mind erősebb és a hagyományos kezelésnek mindinkább ellenálló Staphylococcus-törzsek fejlődnek ki.

A tej és a tejtermékek egészségkárosító hatásai: ez lenne a feketeleves?

Ki ne hallotta volna nap mint nap, hogy „a tej egészséges” vagy „tápanyagokban gazdag”, „a gyermekek számára fontos” stb… Sajnos az alábbiak szerint pont az ellenkezője az igaz. Kérem, fordítson egy kis időt erre a cikkre. Mindig az váltja ki a legnagyobb megdöbbenést és kételyt, amit nem a többség hangoztat vagy csinál. Az alábbi tények nagyon befeketítik a tejet. Ha a fenti reklámszövegek igazak volnának, akkor könnyű lenne igazolni a valódiságukat. Vegyük csak sorra ezeket a vizsgálati eredményeket! E cikk szerzője, Pusztai Árpád, tudományos forrásokra utalva, megkérdőjelezi a tej több ilyen, egészségesnek hitt tulajdonságát. Pusztai Árpád magyar származású, világszerte ismert biokémikus, akinek korábban már közöltük írását a szója egészségkárosító hatásairól.

Kórházon kívül is megjelent a „húsevő” baktérium

A gyógyszeres kezelésnek ellenálló, újfajta Staphylococcus-fertőzés ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban. A jelenség azért érdemel különös figyelmet, mert nem a kórházakban és rendelőintézetekben mutatták ki, hanem a lakosság körében. A Staphylococcus-fertőzés nehezen kezelhető formáival eddig csak az egészségügyi intézmények falain belül találkoztak az orvosok, mert az ilyen típusú megbetegedések szinte kivétel nélkül nyílt sebek következtében alakulnak ki.