Az uborka – kalóriaszegény karcsúsító

Az uborka kedvelt frissítő, különösen nyáron, mivel magas víztartalma bőséges folyadékot biztosít testünknek. Ez egyben azt is jelenti, hogy az uborka igen kevés kalóriát tartalmaz, ezért nagyobb mennyiségben is bűntudat nélkül fogyaszthatjuk. Az uborkában található vitaminok és ásványi anyagok miatt minden szelete jót tesz az egészségnek.

Uborka: szépít, karcsúsít, gyógyít

Az uborka nyáron frissítő, ősszel kitűnő folyadékforrás, mert magas víztartalmával bőségesen ellátja a testünket. A víztartalom mellett kevés benne a kalória, az egészséges karcsúsító így nagyobb mennyiségben, diéta alatt is bűntudat nélkül, nyugodtan fogyasztható. A benne lévő vitaminok és ásványi anyagok miatt minden szelet uborka jót tesz szervezetünknek.

Uborka a pipereszekrényben

Az uborkát már az indiánok is ismerték, salátának vagy köretnek tálalták fő ételhez, hiszen tudták, jót tesz az emésztésnek. Ismeretes olyan írás is, amely arról tanúskodik, hogy Tiberius császár gyógyszerként alkalmazta a növényt. Megparancsolta, hogy még a hadjáratra is vigyék el a szekereken nevelt “mozgó ültetvényeket”.