Hozzuk vissza az igazi karácsonyt!

Ez lehetne az év legszebb időszaka, de sok ember számára csak egyre növekvő stresszt, a pénztárca kiürülését és megromlott kapcsolatokat eredményez. A külvilágban egyre korábban kezd megjelenni a karácsony: ajándékvásárlási ötletekkel, karácsonyi ételekkel bombáznak bennünket. Egy kis odafigyeléssel visszaállíthatjuk az ünnep eredeti hangulatát.

Ötletek ünnepváró közös sütés-főzésre

Ha van olyan hónap, amelyik ideális a gyerekkel való közös főzőcskézésre, akkor a december biztosan az! Ilyenkor egymást érik az ünnepek, s ezek jó alkalmat kínálnak arra, hogy együtt alkossunk valami finomat a családnak. Közben pedig a gyermek ügyesedik, barátkozik az élelmiszerekkel, ismerkedik az ízekkel és az illatokkal, egyáltalán: testközelből tapasztalja meg egy étel elkészítésének mozzanatait. Márpedig fontos tapasztalat ez mai félkész, instant, mikrózott világunkban…

Karácsonyi asztaldíszek házilag

Még van elég idő, lássunk hozzá, készítsünk karácsonyi asztaldíszeket! Sokkal hangulatosabb az ünnep, ha egyedi, magunk gyártotta díszeket teszünk az ünnepi asztalra, sőt ezeket a tárgyakat ajándékba is adhatjuk. Kezdők és haladók is bátran próbálkozzanak.

Még 5 tipp, hogy ne hízzunk el decemberben

A zöld tea jó hatással van az anyagcserére, az étkezések utáni feketekávé az emésztést segíti, ahogyan a gyümölcs is, ha nem egyszerre élünk velük. A jolly joker pedig az ásványvíz. Íme néhány újabb súlymegtartó tipp a céges bulik és tartalmi együttműködéseket serkentő ebédek szezonjára.