Elektroszmog a hálószobában

Egy tipikus alvóhelyen a külső forrásokból (a mennyezeten, a falakban és a padló alatt húzódó, működő elektromos vezetékekből) származó elektromos térerő ezerszer erősebb, mint az emberi test saját elektromos rendszere. Hogyan védhetjük meg magunkat a káros hatásoktól?

Az emberi test bámulatos önmegújító rendszer, amely alvás közben képes regenerálódni. Ez annak köszönhető, hogy saját belső elektromos rendszere van, amely rendkívül finom elektromos impulzusok alapján működik. Az agyunk által generált elektromos impulzusok a sejtközi kommunikációt szolgálják. Ez utóbbit az teszi lehetővé, hogy testünk főleg magas ásványianyag-tartalmú vízből áll, ami nagyon jó elektromos vezetőképességet biztosít.

A rezgések az információk hordozói

Sejtjeink a rezgések alapján jutnak információkhoz. Az agysejtek, az idegsejtek, a csontok sejtjei mind más és más rezgésszámon rezegnek, hogy kapcsolatot alakítsanak ki egymással. A testünk azonban – sajnálatos módon – hangvillaként működik. Ha rezgésbe hozzuk a hangvillát (külső elektromos hatás), a közelében található összes hangvilla (mint például a testünk) elkezd ugyanazon a frekvencián rezegni, következésképpen eltér a saját egészséges (normál) rezgéseitől.

Egy tipikus alvóhelyen a külső forrásokból (a mennyezeten, a falakban és a padló alatt húzódó, működő elektromos vezetékekből) származó elektromos térerő ezerszer erősebb, mint az emberi test saját elektromos rendszere. Ha az emberi szervezet hosszú ideig ki van téve e magas térerejű elektromos mezőnek, az tönkreteheti a test belső kommunikációs képességét, ami hat az egészségünkre. Egy átlagos ember nagyjából élete egyharmadát alvással tölti.

Van-e tehát értelme, hogy csökkentsük az elektromos mező általi veszélyeztetettségünket a hálószobánkban?

Elektroszmog okozta panaszok, betegségek

Sokan közülünk különböző tünetektől szenvednek a hosszú ideje fennálló, elsősorban az éjszaka folyamán ható, nagy erejű elektroszmog következményeként, mint például:

  • fejfájás
  • hiperaktivitás
  • rémálmok
  • depresszió és kimerültség
  • szemmegerőltetés
  • izomgörcsök

Az elektromágneses megterhelés következtében fellépő élettani problémák két fő csoportba oszthatók:

  • Agyműködés (viselkedésbeli rendellenességek, tanulási zavarok, megváltozott bioritmus és stressz).
  • Növekedésben lévő szövetek (embriók, genetikai rendellenességek és rák).