Fejfájás, migrén

Forró burgonyazsák

Enyhítheti a fájdalmat a forró burgonyazsák. Héjastul nyomjunk össze héjában főtt burgonyát egy vászonzsákban. Az elviselhető legmelegebb állapotban használjuk, és terítsünk rá egy vastag kendőt, hogy lassabban hűljön ki.

Tegyük a zsákot 30 percre a tarkónkra, de csakis akkor, ha a fájdalom nem éppen tarkótáji.

Talpmasszázs

A jobb agyfél reflexzónája a bal láb nagyujján, a balé pedig a jobb láb nagyujján található. A nagylábujj oldalsó részének masszírozása a halántéktáji, illetve a nyaki gerinc 1. és 2. csigolyájának meszesedéséből eredő fájdalmakat is enyhíti.

Meridiánmasszázs

Főleg halánték- és homloktáji fejfájásnál érdemes kipróbálni ezt az egyszerű és hatásos eljárást, amelyhez az akupunktúrás pontok ismerete sem szükséges. Kevés zsíros krémmel néhány percen át masszírozzuk végig egyszerre több ujjal vagy tenyérrel a lábszár külső oldalát. Így egyszerre hatunk a gyomor- és az epehólyagvezetékre. Fontos, hogy fölülről lefelé, vagyis a lábfej felé haladjunk, és gyengéden masszírozzunk, mert így a meridiánenergia haladási irányával megegyezően, az érintett szervek működését ösztönözve kezelünk. Hamarosan bekövetkezik a fájdalom enyhülése.

Magnézium, B-vitaminok, esszenciális zsírsavak

Magnéziumból naponta 3×250-400 mg ajánlott. Segíthet a B6- és a B2-vitamin, valamint a méhpempő is. Fontos a megfelelő esszenciális zsírsav bevitel (tengeri hal olaj, lenmag- és kendermagolaj).

Homeopátiás szerek

Mivel a fejfájást a homeopátia is csak tünetnek tekinti, amelynek hátterében sokféle szervi elváltozás és működési zavar állhat, a kezelés, az alkalmazott szer is sokféle lehet. A tünetek mérlegelése után jó eséllyel segít a megfelelően kiválasztott homeopátiás szer. Használja ehhez a homeopátiás Szerkeresőnket!

A leggyakrabban alkalmazott szerek a következők:

  • Iris versicolor, Lycopodium, Kalium bichromicum (ha a háttérben emésztőrendszeri problémák húzódnak meg);
  • Belladonna, Glonoinum (ha a fejfájás érrendszeri problémából adódik);
  • Acidum phosphoricum, Kalium phosphoricum, Natrium chloratum (ha az ok kimerültség, érzelmi sokk).

Kürti Gábor

Kapcsolatfelvétel és jelentkezés a szerző hét végi, egynapos öngyógyító és gyógyító tanfolyamaira:
E-mail: kurti.gabor@natursziget.com
Tel.: (30)-996-2787.