Eszköz az inkontinencia kezelésére

Megérkezett hazánkba az IncoStress, az az Angliában kifejlesztett eszköz, amely az elmúlt években a stressz inkontinenciától szenvedő hölgyek százezreinek oldotta meg a problémáját. Közép-Európában elsőként Magyarországon kapható ez a termék, amely végleges gyógyulást ígér.

Eddig csupán Angliában, Belgiumban, Franciaországban és Spanyolországban volt elérhető az IncoStress, amely mostantól a magyar hölgyeknek is segítséget nyújthat.

A stressz inkontinencia a nőknél a leggyakoribb inkontinencia típus. Hazánkban mintegy 400 ezer nő szenved stressz inkontinenciában, ami bárkinél, bármely életszakaszban előfordulhat. A probléma túlnyomórészt fizikai (terhesség, szülés), illetve hormonháztartásbeli változások (mint például a menopauza) idején jelentkezik. Azoknál a hölgyeknél alakul ki, akiknél meggyengültek a gátizmok, ennek következtében a húgycső nem tud olyan erősen, szorosan zárni, mint ahogy normális esetben tenné. Ennek eredményeképpen fizikai nyomásra a vizelet átszivárog a húgycsövön.

Eredmény fájdalom nélkül

Más inkontinencia típusokkal ellentétben az itt említett esetek szerencsére gyógyíthatók. Orvoslására már eddig is létezett jó néhány, akár drasztikus, akár kíméletes megoldás, de olyan még nem, amely fájdalom, sőt kellemetlenség nélkül, belátható időn belül hoz hathatós eredményt.

„Az IncoStresst kifejezetten a stressz inkontinenciában szenvedők számára fejlesztették ki Angliában. Orvosi – allergén- és latexmentes – szilikonból készült, gyógyászati segédeszköznek minősül; a tamponhoz hasonlóan belsőleg használható. A hüvelybe felhelyezett IncoStress a hüvelyen keresztül finom nyomást gyakorol a húgycsőre, ami azonnali megoldást jelenthet vizelettartási problémák esetén, helyreállítja a húgyhólyag természetes anatómiai helyzetét. Súlyával és egyedülálló alakjával összehúzódásra és elernyedésre ösztönzi a hüvelyi és a gátizmot, így ezek belátható időn belül megerősödhetnek. Ezeknek az áldásos hatásoknak köszönhetően az IncoStress nem tüneti kezelést, hanem teljes gyógyulást eredményez. Emellett az eszköz megelőzésre is alkalmas, hiszen az egészséges gátizomzatot is megerősítheti, felkészülve ezzel a szülésre vagy a menopauzára” – mondja Klausz Réka szakértő.

A siker titka: nők tervezték nőknek

Az IncoStress négy éve került forgalomba Angliában, ahol a hölgyek 20%-a szenved stressz inkontinenciában. Az eszköz sikerét – egyebek mellett – annak is köszönheti, hogy nők tervezték nőknek. Gaynor Morgan egészségügyi dolgozó fejlesztette ki édesanyjával, aki személyesen érintett volt a stressz inkontinenciában. Az IncoStress klinikai tesztelése olyan sikeres volt, hogy az operációkra váró betegek közel 30%-a visszamondta a műtétet. A közepes – vagyis operációra nem szoruló – stressz inkontinenciával küzdő hölgyek 70%-a számolt be jelentős, pozitív változásról.

(Forrás: Kék-Ezüst Kommunikáció, www.incostress.com/home.html)