Potencianövelők a természettől

Egyetlen férfi sem beszél szívesen arról, ha potenciaproblémái vannak. A téma kínos, a tény sérti az önérzetet. A titokban maradt esetek száma biztosan sokkal nagyobb az ismertekénél. Érdemes tehát kipróbálni, mi mindent kínál a természet – a maga sok évszázados tudásával.

Senki nem tudja, valójában hány férfi küzd a világon potenciaproblémával. Az urológus felkeresése nem mindenki számára logikus következtetés, amin nem is lehet csodálkozni, ha az ember arra gondol, hogy az orvosi kezelés az utóbbi években nem javulást, hanem inkább rosszabbodást hozott a páciensek állapotában. Ezért azután senki nem akar hosszú időt elfecsérelni az orvosi rendelőben.

Nagy előny tehát, ha az ember tudja, hogy a nem receptköteles potenciakezelő szerek valódi alternatívái a gyógyszerkonszernek szintetikus készítményeinek. Ezt a tényt a legutóbbi időkben számos klinikai tanulmány is alátámasztotta. Ha tehát egy potenciaproblémával küszködő férfi egészséges és megbízható megoldást szeretne problémájára, a szabadon kapható potenciakezelő szerrel a legjobb „kiszolgálásban részesül”. Ezek a szerek, amelyek rendszerint az Amazonas-medence bennszülöttjeinek gyógyító tradícióin vagy a kínai gyógyászaton alapulnak, gyorsan és egyszerűen beszerezhetők.

Sokan elfogadták már ezt a lehetőséget, és rendkívül sikeresen kezelik merevedési problémáikat természetes növényi szerekkel – gyakran alacsonyabb költséggel, mint ha gyógyszerekkel élnének. A jelenlegi klinikai tanulmányok alapján állíthatjuk, hogy a növényi szerek hatása máris túlszárnyalta a szintetikus preparátumokét. További előnyük, hogy azonnal rendelkezésre állnak… Nézzünk néhányat a gyakrabban használt potencianövelő növények közül.

Muira puama

A brazíliai Muira puama (Ptychopetalum olacoides) nevű gyógynövény, amely Mura puama, marapuama, marapama, erőfa és potencia-fa néven is ismert, kitűnik hatékonyságával az erekciós zavarok leküzdésében, de egyre inkább használják mindkét nem libidójának növelésére is. Nem elhanyagolható általános erősítő szerként sem.

A Muira puama bokor, jobban mondva egy kis fa, mely 5 m magasra is megnőhet, és amelynek virágai a jázminra emlékeztetően illatoznak. Brazília őslakosai generációk óta használják gyökerét teaként nemi izgatószernek, az impotencia és az erekció zavarainak kezelésére, továbbá az idegrendszer zavarai esetében is.

A Muira puamát Európában is használták egy ideig a homeopátiás gyógykezelésben, az angol gyógynövénykönyvben pedig az orvosi gyógyfüvek között ajánlják potencianövelő szerként és az impotencia kezelésére.

A növény az Olacaceae és Ptychopetalum (olacoide-csoport) családjához tartozik. Potencianövelő szer előállítására a törzsét és a gyökereit használják. Hírnevét növényi Viagraként szerezte. Hatását átfogóan vizsgálták a párizsi Szexuáltudományi Intézetben. Kiderült, hogy rendkívül hatásos a szexuális vágy támogatásában és növelésében, valamint az erekció képességének megőrzésében.