Potencianövelők a természettől

A szélsőséges időjárási viszonyok ellenére a Maca nagy ellenálló képességű, robosztus növénnyé fejlődik. A Maca gyökere többek között fehérjét, vasat, magnéziumot, kalciumot, valamint hormonális anyagokat tartalmaz, amelyek a medencetájék vérkeringését serkentik, és a tesztoszteron-, illetve az ösztrogénképzést szabályozzák. Ezért nevezik a Macát a „természet Viagrájának”.

A tudományos kutatások szerint a Maca kifejezetten gazdag aminosavakban, fitonutriensekben, zsírsavakban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Rendkívül sok nyomelem található benne, egy részüket még nem is azonosították. A növény tápanyagokban rendkívül gazdag, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez a világ egyik legjobb természetes étrend-kiegészítője. Majdnem olyan, mint egy komplett multivitamin készítmény.

A Maca fogyasztása a szexuális vágy és teljesítőképesség növeléséhez, az immunrendszer erősítéséhez vezet, hatásos továbbá depresszió és krónikus fáradtság ellen. Hatása összehasonlítható a ginszengével.

A Maca tehát hormonális stabilizátor, amely pozitívan hat mind a férfiak, mind a nők egészségére, és elősegíti a hormonális kiegyensúlyozottságot. Férfiak számára még az az előnye is megvan, hogy természetes növényi potencianövelő szert kapnak – mellékhatások nélkül. A Maca ugyanis nem receptköteles, és így gyors segítség erre a problémára: állandó értéken tartja a férfi tesztoszteronszintjét, és elősegíti a medencetájék, ezzel a pénisz vérellátását, ami segíti az állandó és stabil erekciót.

Tündérvirág

Lassan bizonyosság lesz az eddigi gyanú: a hagyományos kínai tündérvirág (Epimedium grandiflorum), amelyet kecskefűnek, püspöksüvegnek is neveznek, olyan gyógynövény, amely már régóta természetes izgatószernek számít, potenciakezelő szerként versenyre kelhet a piacvezető Viagrával. Ezt erősíti meg a Milánói Egyetem egyik tanulmánya is. A tündérvirág a borbolyafélék családjához tartozó növény, amely enyhén nedves, humuszos területen nő. Sziklakertekben, ágyásokban, lejtős területeken, ligetekben termeszthető. Virágzata kezdetben zöld, később bronzszínű lesz. Kínában már régóta használják gyógyító fűként. A tradicionális kínai gyógyászatban azt tartják, hogy növeli a véráramlást, kitágítja a vérereket, és még a fertőzések ellen is hatásos.

A növény gyógynövényboltokban kapható – de potenciakezelő szerként való használatáról lebeszéljük! Ajánlatos inkább a tündérvirág alapú, gyári potenciakezelő szerek beszerzése. Tanulmányok szerint az icariin (a növény speciális flavonoidja) szabályozza a péniszbe áramló vért. Ezzel bizonyossá vált, hogy a hatóanyag sokkal közvetlenebbül hat, mint a Viagra, és elkerülhetők annak mellékhatásai, például a fejfájás és az emésztési zavarok.

(Az említett növények, illetve a belőlük készült tabletták, kapszulák Magyarországon is hozzáférhetők szaküzletekben vagy az interneten – a szerk.)

(Forrás: Potenzmittel Ratgeber, németből fordította: Koncz László)