Megelőzés, védelem testnek és léleknek

Korábban több éven át dolgoztam influenzaosztályon és körzeti ügyeletesként is. Járványos időben 24 óra alatt akár 80-100 beteget is elláttam. Én magam sohasem kaptam el a betegséget. Akkor még nem ismertem az alább felsorolt egyéb védekezési lehetőségeket, így esténként „csak” hagyma, fokhagyma rendszeres fogyasztásával védtem magam. Megjegyzem: sem én, sem a családtagjaim sohasem kaptunk influenza elleni oltást. Szigorúan csak magánemberként mondom mindezt. Közeli ismerőseimnek is alternatívaként az Oscillococcinumot, illetve a megfelelő ENERGY termékeket ajánlom.

De döntse el ezt mindenki saját maga, és beszélje meg a kezelő- vagy háziorvosával is.

Ajánlott homeopátiás szerek, gyógynövények, immunerősítők

Lássuk az egyéb, alternatív védekezési lehetőségeket.
Az Oscillococcinum az influenza fő, valódi vírusellenes homeopátiás gyógyszere. A családomnak már szeptemberben elkezdem adni, havi egy alkalommal egy fiolát. Ha nincs járvány, akkor havonta ismételjük az őszi-téli hónapokban. Járványveszélykor hetente egy fiola az adag. Nyár végén, ősszel érdemes belőle „bespájzolni” (2-3 dobozzal), mert volt olyan influenzás időszak, amikor sokáig hiánycikké vált. Ha kitört a betegség, naponta 1-3 fiola, (első nap 3×1 fiola, 2. nap 2×1, 3. nap 1×1 fiola) a megfelelő adagolás. Megjegyzendő, hogy ez a készítmény átmenetileg felerősítheti a tüneteket, ugyanakkor gyorsítja is a betegség lefolyását.

Kb. 10 éve még receptre is fel tudtam írni a gyógynövényeket, amelyeket a gyógyszertárakban teává állítottak össze, a bolti ár egytizedéért. Majd elkövetkezett az időszak, hogy hol ez, hol az a gyógynövény sem volt kapható, úgyhogy abba kellett hagynom. Ily módon sajnos elmarad a gyógyteakészítés „szertartása” is, nem élvezhetjük az illatát, egyedülálló ízét sem. Gondoljunk csak egy menta vagy hársfateára. Természetesen esténként, vagy ha időnk van rá, elkészíthetjük teáinkat.

Táplálékkiegészítők

A táplálékkiegészítők közül az ENERGY cég készítményeit évek óta ismerem, használom. Ezek a jól összeválogatott összetevőket már készen tartalmazzák. Nem kell boltokban keresgélnünk, és külön összeállítanunk a teáinkat, fürdőnket stb. E termékek nagy előnye, hogy a kis üvegben vagy előre elkészítve (egy üveg szénsavmentes vízben) magunkkal vihetjük őket. (Nem minden munkahely tűri el a munkaidőben történő teakészítést.)

Véleményem szerint az alábbi termékek ajánlhatók elsősorban. Ősszel a tüdő és a légutak erősítésére hasznos alapszer a VIRONAL gyógynövény-koncentrátum, amely a kitűnően összeállított gyógynövények, illóolajok és egyéb anyagok keverékét készen tartalmazza. A 200 mg C-vitamint és hibiszkuszt, valamint 5-féle illóolajat tartalmazó FLAVOCEL-ről és a grépfrútmag-kivonatot, kasvirágot, hibiszkuszt, zsályát is magában foglaló GREPOFIT-ról sem szabad megfeledkeznünk.

A „nagyágyú” az immunstimuláló és a fertőzések elleni hatásos „sárkányvér”, vagyis a DRAGS IMUN, valamint az ugyancsak fertőzések elleni, illetve immunerősítő IMUNOSAN.

Meg kell említeni még a GERIATRIM összetett, immunrendszert is segítő hatásait, a vitaminokat, homoktövist, Aloe verát, gránátalmát, méhpempőt, japánbirset, kínai schizandrát tartalmazó BIOMULTIVITAMIN-t, továbbá a fontos ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket kolloid formában tartalmazó (így 98%-os felszívódást biztosító) FYTOMINERAL cseppeket.