Az igazság a Gardasilról

Három hónap alatt 49 váratlan halálesetet regisztráltak a Gardasil oltást követően az USA-ban. Ennek ellenére nem hívták vissza a Gardasilt, sőt a fővárosban, Washingtonban, Marylandben, Virginiában és számos másik államban kötelező a hatodik évfolyamos lányok számára. A Merck tagadja, hogy a haláleseteknek bármi közük volna a vakcinához.

20100608_Gardasil1Bár a méhnyakrák az összes rákos elhalálozások kevesebb mint 1%-áért felelős, az Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal (FDA, US Food and Drug Administration) gyorsított eljárás keretében engedélyezte a Gardasilt, a Merck cég humán papilloma vírus elleni vakcináját.

Az ismert amerikai orvos-szakíró, dr. Mercola szerint gyanús a gyorsított eljárás. A legtöbb ember nem látja tisztán, hogy a humán papilloma vírus szexuális úton terjedő betegség, nem pedig egy vírus, melyet akár kézfogással is elkaphatunk. Jól ismert viszont, hogy a szexuálisan aktív férfiak és nők legalább 50%-a élete során valamikor elkapja a HPV fertőzést – és az esetek 90%-ában a vírus két éven belül magától eltűnik, anélkül, hogy rákhoz vezetne.

Miért pazaroljunk a forrásainkat erre a vakcinára?

A méhnyakrák 2009-ben 12-szer kevesebb embert ölt meg, mint a kórházi fertőzések. Tavaly összesen 4000 halálesetet regisztráltak az USA-ban. Bár egyetlen haláleset is tragikus, a befektetett idő, munka és energia tekintetében figyelembe kell venni a számadatokat. Ha például a szervezet D-vitamin-szintjének optimalizálására vonatkozó program indulna be, évente 200 000 rákos halálesetet lehetne megelőzni.

2010 áprilisában Indiában leállították a Gardasil oltás tanulmányt, amely 32 000 lányon tesztelte volna a vakcinát. A leállás oka az volt, hogy 4 lány meghalt az oltás után, 120 pedig gyomorbántalmakról, epilepsziáról, fejfájásról, az első menstruáció korai megjelenéséről és egyéb káros tünetekről számolt be.

Komoly mellékhatások

A Merck 1200-nál kevesebb, 16 éven aluli lányon tesztelte a Gardasilt, mielőtt a gyorsított eljárású licenc eljárás keretében piacra dobta volna. A legtöbb komoly mellékhatást, beleértve a halálozásokat is, a Merck kutatói és az amerikai egészségügyi hatóságok „véletlennek” titulálták. De egyre világosabb, hogy többről van itt szó, mint véletlenről. Úgy tűnik, ez a vakcina az egyik legveszélyesebb a piacon.

Egy, a NVIC (National Vaccine Information Center, U.S.) által lefolytatott, a vakcinát az agyhártyagyulladás elleni vakcinával összehasonlító elemzés szerint az alábbiak állapíthatók meg a Gardasillal kapcsolatban:

  • A sürgősségi osztály felkeresése legalább kétszer akkora számban
  • Négyszer annyi regisztrált haláleset
  • Hétszer annyi regisztrált megbetegedés
  • Háromszor-hatszor annyi ájulás

2010. március óta több mint 17 600 a Gardasilhoz kapcsolható káros reakciót regisztráltak, többek között 59 halálesetet is, 18 esetben 17 éven aluli lányok voltak az áldozatok.

Ha korábban egészséges tinédzserek oltás után néhány nappal meghalnak, igen komoly kivizsgálásra van szükség. Sajnos azonban a Gardasilhoz köthető tünetek jelentései olyan hiányosak, hogy nem lehet belőlük megállapítani, mi történt, mi okozta a problémát, és főleg, hogy az miként előzhető meg.

Komoly mellékhatásai és a káros reakciók növekvő listájának ellenére 2009 októberében az FDA jóváhagyta, hogy a Gardasilt, a nemi szervi szemölcsök megelőzésére, fiúknak is beadják.

Az NVIC most petíciót készül benyújtani Barack Obamának és a kongresszusnak, hogy vizsgálják ki a Gardasil oltáshoz kapcsolható haláleseteket és súlyos károsodásokat.

(Forrás: Time for the Truth about Gardasil, angolból fordította: H. O.)