A méhnyakrák megelőzése

A legtöbb nő természetesnek veszi és elviseli a nem normális menstruációs jelenségeket. A fájdalom, a görcsök, a túlzott vérzés annyira megszokott jelenségek, hogy a gyógyszertári szerek garmadája áll a nők rendelkezésére a tünetek enyhítésére, pedig a sok kellemetlen tünet és a betegség néhány napos ciklus előtti böjttel megelőzhető.

A kellemetlen tüneteket a mérgek okozzák

Sok nő még ma is elfogadja ezt a kóros állapotot és természetesnek, normálisnak gondolja, pusztán azért, mert gyakran fordul elő, pedig ezek a jelenségek a szervezet mérgezettségéről tanúskodnak. Az a nő, aki gyógyszert szed a menstruációval járó tünetekre, tulajdonképpen a szervezetének a mérgezettségétől szenved, ám a gyógyszerekkel csak tovább halmozza a mérgeket.

Normális esetben a máj és a vesék szerepe a méregtelenítés. Ha a máj nem szűri meg tökéletesen a vért, az emésztési rendellenességek okozta mérgek a véráramba kerülnek, és ha nem ürülnek ki onnét a helyettesítő kiválasztás során, visszafordíthatatlan betegségek, tuberkulózis, rák felé sodorhatják az embert. Ha a vese nem tud kiszűrni bizonyos mérgeket, ödéma alakulhat ki, amit a megnövekedett testsúly is bizonyít.

A nők azonban rendelkeznek egy „biztonsági szeleppel”: ez a menstruáció. A menstruáció mára, ahelyett, hogy a természet által megszabott szerepét töltené be, sokaknál egyfajta hulladékszűrővé változott. Amikor a menstruációs ciklus alatt a mérgezett vér a méhen keresztül távozik a szervezetből, gyulladást okoz, és irritálja a méh kényes nyálkahártyáját. Ez okozza a fájdalmakat és a görcsöket, hosszú távon pedig krónikus gyulladást. Ha a méreg enyhébb és kisebb koncentrációban van jelen, a nő csak nyomást, vérbőséget érez a medencéjében. Amikor a vérzés megkezdődik, a természet a lehető legtöbb mérget akarja kiüríteni, és ez gyulladást okoz a méh mélyebb rétegeiben is. A normális menstruációs vérzés több napig tartó súlyos vérveszteséggé változik, és ennek következményeképpen a nő állandó vérszegénységben, idegesség, fejfájás, álmatlanság, kimerültség gyötri. Sok kellemetlen tünet azt jelzi, hogy a szervezetet a szorult helyzetben a pajzsmirigyműködés segíti. A méh hosszú éveken át próbálja segíteni a vér megtisztítását a mérgező anyagoktól, ez alatt eldegenerálódik és daganatok alakulnak ki benne, és ezután már nagyon sok nő számára az egyetlen megoldás a méh kivétele.

A mérgezés oka a rossz anyagcsere

A menstruációs vér milyensége a mérgező anyag függvényében változik. Az élénkvörös, bőséges, szagtalan vérzés azt jelzi, hogy a legfőbb irritáló anyag a cukrok és a keményítők nem megfelelő emésztéséből adódik. A támadó mérgek a savak, melyek nem oxidálódnak tökéletesen szén-dioxiddá és vízzé. Ha viszont a menstruációs vér sötét, erős szagú, alvadt és nyúlós, a fehérje emésztetlenségéből vagy rothadásából származó mérgek vannak jelen. A tojás, sajt és a jól átsült húsok okozzák a legkellemetlenebb szagot.

A klimax után bezáródik a szelep

A rossz egészségi állapotú nő nemcsak a menstruáció évei alatt szenved, még nagyobb megpróbáltatás vár rá a klimax alatt. A „normális” klimax az egészséges nőnek tünetmentes. Egyszerűen elmarad a vérzés és semmi több. A mérgezett szervezetű nő a menstruációs csatornán keresztül szabadult meg a mérgek terhétől. Most azonban élete egyik legnagyobb krízise elé néz. Olyan mintha a rohanó folyónak hirtelen gát állná az útját. A víz visszaduzzad, és nagy területen árasztja el a testszöveteket. Új betegségek egész sorozata jelentkezhet. Hőhullámok, idegösszeroppanás, fejfájás, ízületi gyulladás, ideggyulladás, enyhébb vagy erősebb formában jelentkező elmezavar, gyomor- és bélpanaszok, gyengeség és depresszió, hüvelyfolyás, szívremegés, légszomj. Sajnos a helyettesítő kiválasztás abbamaradása, ami eddig a méhen keresztül történt, még súlyosabb bajok okozójává is válhat. A klimax lezárja ugyan a mérgek kifelé vezető útját, de azok továbbra is oda igyekeznek, ahová eddig, és egészen átitatják a méhet. Fokozatosan nő a gyulladás mértéke, és vizes jellegű, jellegzetesen fémes szagú váladékozás kezdődik a méh nyirokedényeiből. Ez az első figyelmeztetés a rákra.

Megelőzés méregtelenítéssel

Szerencsére a menstruációtól és a klimaxtól szenvedők számára van gyógyír. Ha a ciklus előtt egy-két napig diétázik a nő, akkor a fájdalmas ciklus könnyebbé válik, ugyanis a vér mérgezettsége csökken. Ha a szükséges ellenszer a sav, akkor hígított gyümölcsleveket igyon minden órában, ha alkáli elemekre van szükség, hígított nyers zöldséglevet, élesztőt vagy húsnélküli zöldséglevest egyen. Mást ne is fogyasszon ez alatt az egy-két nap alatt. Ahogy csökken a vér méreganyag-tartalma, úgy válik világosabbá és kevésbé savassá a vizelet. Igen hasznos a vizelet gyakori vizsgálata, hogy lássuk, meddig kell a böjtöt folytatni. Amikor megtisztul a vér, a belső elválasztású mirigyek is normálisan kezdenek működni. A terápia csak akkor lehet eredményes, ha a beteg hajlandó véghezvinni a méregtelenítést, mert csak ezután jöhet a javulás.

Forrás: Dr. Henry Bieler: Ételben az orvosság

Csörnyei Ida
természetgyógyász, családállító terapeuta