Mérgezzük gyerekeinket?

Hormonokat tartalmaz, károsítja az hormonháztartást, rákot, szívbetegségeket és egyéb rendellenességeket okoz a sok élelmiszerben megtalálható biszfenol-A.

Rövid tanulmány jelent meg arról, hogy 50, konzervben tárolt élelmiszer közül 46 tartalmaz nyomokban biszfenol A-t, ismertebb nevén BPA-t. A BPA nevű adalékanyagot a törésbiztos műanyag gyártásához fejlesztették ki, és a hormonrendszert károsító hatású. Ennek ellenére a cumisüvegektől kezdve az ételhordókig mindenben rábukkantak erre az anyagra. Fokozottan veszélyes a kisgyermekekre és csecsemőkre, hormonokat károsító anyagai korai pubertást és fejlődési rendellenességeket okozhatnak, mégis számos gyártó forgalmaz BPA-t tartalmazó termékeket.

A megjelent tanulmányt fogyasztóvédelmi és élelmiszer-biztonsági csoportok közösen készítették el, az élelmiszert tároló csomagolások BPA szintjét tesztelték. A vizsgáltak között például a Del Monte „French Style Green Beans” konzerv volt az egyik legmagasabb BPA-szintet tartalmazó étel. A fémdobozos konzervek általában könnyű műanyaggal vannak bélelve, amelyek gyakran „vétkesek” a BPA tartalom miatt. A csomagolásban található vegyi anyagok beszivárognak a bennük található ételbe, onnan pedig gyerekeink szervezetébe – vagy a miénkbe kerülnek.

Forrás: Mérgezzük gyerekeinket?