Látásjavító szemmasszázs

Fejfájás, könnyező, gyulladt szemek, rövidlátás, szürke hályog… Sok-sok panasz, amely a következő igen egyszerű, de annál nagyszerűbb látásjavító szemmasszázzsal orvosolható! Végezze naponta egyszer! Sok kínai iskolában régóta rutinná vált, hogy az iskolások ezzel a szemmasszázzsal kezdik a napot. Amely iskolákban tartják ezt a jó szokást, a gyerekek közül lényegesen kevesebb a szemüveges, jobban koncentrálnak, jobb a teljesítőképességük.

Még a 80-as években hőkamerás vizsgálatok bizonyították, hogy a szemmasszázsnak köszönhetően az arc hőmérséklete 1°C-ot emelkedik, illetve a helyi anyagcsere 400%-osan, tehát 4-szeresére nő. Ennek köszönhető az a sok-sok jótékony hatás, amely a látásjavító szemmasszázzsal hozható összefüggésbe. A masszázs során számos akupunktúrás pontot érintünk mind meridiánon, mind azokon kívül, extra pontként. Ezek összességében a következő panaszoktól szabadítanak meg bennünket rövidebb, illetve hosszabb távon:A szemmasszázs első lépése

Gyors eredmények várhatók:

kötőhártya-gyulladás, látóideg-gyulladás, tartós könnyezés, szélérzékeny szemek, allergiás panaszok, melyek a szemeket érintik, fáradékony szemek, fejfájás.

Hosszútávú kezelést igénylő panaszok:A második lépés

Egyéni érzékenységtől függ, de legfeljebb 3 hónapon belül megindul a dioptriaértékek csökkenése, és havi fél érték csökkenésével számolhatunk, legyen szó akár rövid-, akár távollátásról. Szintén 3 hónap múltán javulásnak indul a szürke hályog és a zöld hályog állapota.

A látásjavító szemmasszázs 4 lépése:

1. lépés: a Hólyag-2-es pont a szemöldök belső végén, a belső peremen található, masszírozza egyik irányba is 30-szor, másik irányba is 30-szor, jóleső, nem túl nagy erővel. Természetesen masszírozza egyszerre mindkét pontot.

2. lépés: Csippentse össze mutató- és hüvelykujjával az orrnyerget, egész mélyen, és tolja az ujjait felfelé, egészen a homlok közepéig. Sok-sok idegvégződést, idegcsomót, valamint a Hólyag meridián elejét aktiválja ezzel a mozdulattal. Végezzen belőle 30-at.A harmadik

3. lépés: A Gyomor-2-es pont masszázsa. A pont a járomcsont alsó peremén található, épp a pupillák vonala alatt. Masszírozza 30-szor a pontokat egyik irányba, majd a másik irányba is.A negyedik lépés

4. lépés: A szemöldök és a járomcsont mentén sorakozó akupunktúrás extra pontok masszázsa. Fogja ökölbe kezeit, a hüvelykujjakat támassza meg a halántékokon. A tenyérperemmel simítsa végig a szemöldök teljes vonalát belülről kifelé, majd a járomcsontot is belülről kifelé. A mozdulatpárt ismételje 30-szor egymás után.

A szemmasszázs mindazokon felül, hogy sok-sok szempanaszt orvosol, kiváló megoldás migrénes, fejfájós esetekben is.

(Még több információ, oktató filmes DVD és sok-sok betegbeszámoló a www.doktormadarak.hu weboldalon.)

Rigó Katalin
kutatóbiológus, természetgyógyász, akupresszőr, fülakupunktőr