Gyógyító ételek – nyolc finomság a rák ellen

A rák ellenszerét a sok kutatás ellenére sem sikerült még kideríteni – egy kis odafigyeléssel és tudatos étkezéssel azonban sokat tehetünk a betegség megelőzéséért. Ételeink minden szükséges tápanyagot megadnak szervezetünknek, csakis rajtunk múlik, mit, mikor, hogyan fogyasztunk, milyen ételeket választunk. A kínálat végtelen, de ha tudatosan a gyógyító hatású táplálékokkal élünk, máris sokat tettünk önmagunk védelmében.

Ananász

Az ananászt legtöbben zsírégető hatása miatt szeretik, és csak nagyon kevesen tudják, hogy magas C-vitamin tartalma segít megerősíteni az immunrendszert, magnézium- és káliumtartalma pedig segít helyreállítani a szervezet vízháztartását és anyagcseréjét. Ez a finom, édes gyümölcs mindezek mellett egy olyan enzimet is tartalmaz, amely a rák megelőzésében is igen fontos szerepet játszik.Ananász

Alma

Az almában, pontosabban a héjában található pektin nemcsak a hasmenés ellen igen hatásos, hanem antioxidáns hatása révén megvédi szöveteinket a szabad gyökök okozta károsodástól, tehát a daganatok kialakulásától és terjedésétől.

Sárgabarack

Ebben a mézédes gyümölcsben olyan sok kálium van, ami fedezi egy napi káliumigényünket, ráadásul csökkenti a szélütés és a vastagbélrák kockázatát. Magas A-vitamin tartalma pedig nélkülözhetetlen a szem ideális működéséhez.

Avokádó

Az avokádó olyan zsírsavakat tartalmaz, amelyek csökkentik a koleszterinszintet és a szívbetegségek megelőzésében is nagy szerepük van. A legújabb kutatások szerint a gyümölcs a prosztata- és a tüdőrák elleni küzdelemben is élharcosnak számít.Gránátalma

Bogyós gyümölcsök

Hihetetlen, hogy a bogyós gyümölcsök mennyire egészségesek. A málna, az eper és az áfonya nemcsak a Parkinson-kór, a depresszió, a magas vérnyomás, hanem a rák ellen is nagyon hatásos. Ezek a gyümölcsök olyan fontos anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, melyek védik és erősítik az immunrendszert.

Chili

A csípős paprika egy kapszaicin nevű vegyületnek köszönheti az erejét, amely a gyógyászatban is nagy szerepet játszik. A legújabb kutatások szerint ugyanis a chili hatékonyan alkalmazható a prosztatarák leküzdésében: a kapszaicin ugyanis sikerrel pusztítja el a rákos sejtek nagy részét.

Gabona

A teljes kiőrlésű gabonák nemcsak vitaminokban, hanem fehérjében, összetett szénhidrátokban és olyan anyagokban gazdagok, amelyek a szívbetegségben és a rák elleni harcban is segítenek. A gabonamagvak különösen a vastagbélrák megelőzésében játszanak nagy szerepet azáltal, hogy csökkentik a daganatkeltő tényezőket a bélben.

Gránátalma

A gránátalma gyümölcskivonata a bőrrák, valamint a prosztatarák kialakulásának megelőzésében játszik nagy szerepet. A gyümölcsben lévő úgynevezett ellegsav ugyanis megállítja és megakadályozza a rákos sejtek osztódását, valamint el is pusztítja azokat.

(Forrás: wunderweib.de, németből fordította: Sophie)