Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Mellékhatások nélkül pusztítja el a bőrdaganatot a zöld tea kivonata

A kutatók arról számoltak be, hogy a zöld teában található egyik vegyület a bőrrák két típusának kezelésére is alkalmas, de ha a teát isszuk, az anyag nem elég hatékony. Amikor azonban laboratóriumi körülmények között kezelték a daganatos sejteket a vegyülettel, a tumorok kétharmada összezsugorodott vagy eltűnt.

Mellékhatások nélkül pusztítja el a bőrdaganatot a zöld tea kivonataA Strathclyde-i és a Glasgow-i Egyetemek kutatói felfedezték, hogy az epigallokatekin-gallát nevű anyag nem jár mellékhatásokkal a többi sejtre és szövetre. Epigallokatekin-gallát és transzferin felhasználásával létrehoztak egy sejtet. Utóbbi természetes módon megcélozza a hozzákapcsolódik a daganatos sejtek felszínéhez. A daganatokat ezzel a sejttel kezelték. A kísérleteket laphámsejtes rákkal és melanómával végezték.

A kísérletek során a daganatok 40 százaléka eltűnt, és a laphámsejtes rák esetében a daganatok 30, melanóma esetében pedig 20 százaléka összezsugorodott. A melanóma daganatok további 10 százaléka stabilizálódott, vagyis nem nőtt tovább.

A Nanomedicine szaklapban publikált kutatás vezetője, Dr. Christine Dufes elmondta, a reménykeltő eredmények utat nyithatnak az új, hatékony rákkezelések kifejlesztése számára. „Amikor a módszerünket használtuk, a zöld tea kivonata naponta csökkentette a daganatok egy részének méretét, sőt egyes esetekben teljesen el is tüntette a tumort. Ha viszont a kivonatot másképpen próbáltuk alkalmazni, például ivással, az anyag hatástalannak bizonyult, és a daganatok folytatták a növekedést” – számolt be a kutató.