Reménytelenségből egy új élet felé (2.)

A következőkben egy olyan ifjú hölggyel beszélgetek, aki nagyon komoly, összetett kardiológiai problémákkal fordult a 3-1-2 meridiángyakorlat és a Hagyományos Kínai Orvoslás világa felé. László Mária immár fél éve végzi naponta a gyakorlatot, és remek eredményekkel büszkélkedhet. Orvosi felügyelet mellett csökkenthette a gyógyszereit – és nem utolsósorban javult a közérzete, az erőnléte.

Quastné Rigó Katalin: Kérlek, meséld el, hogy milyen problémák megoldását vártad a 3-1-2-től.

László Mária: 2005 vége óta (tehát 7 éve) vannak komoly kardiológiai problémáim, 2006-ban és 2008-ban volt két nyitott szívműtétem. 2006-ban aorta billentyű stenosis, 2008-ban pedig aorta aneurysma miatt operáltak. A hipertóniámat azóta sem tudták hatékonyan kezelni. Mindennapos, az életminőségemet rontó panaszaim voltak. Rengeteg gyógyszert szedtem, de ezek sem tudták átlagosan 150-160 Hgmm alá nyomni a vérnyomásomat.3-2-1

Q. R. K.: Hogyan ismerted meg a 3-1-2 meridiángyakorlatot?

L. M.: Május végén az egyik rosszullétemkor, amikor felugrott a vérnyomásom, egy barátom megmutatta nekem a vérnyomáscsökkentő fülmasszázst, ami ingyenesen elérhető a honlapodról. A kiugróan magas (197/120 Hgmm) vérnyomásomat 5 perc folyamatos masszírozás azonnal jelentősen csökkentette. Azóta naponta végzem a fülmasszázst. Ezt követően június elején megkaptam tőle a meridiángyakorlat videóját is, hogy próbáljam ki.

Q. R. K.: Tudnál néhány konkrét példát mondani a panaszaidra?

L. M.: Természetesen. Minden nap, a legkisebb terhelésre is fulladtam, erőtlen voltam. Minden időváltozást megéreztem, lényegében felkelni is képtelen voltam. Néhány száz méteres séta is gyakran fél óráig, vagy tovább tartott, számos alkalommal le kellett ülnöm, meg kellett állnom. Emelni egyáltalán nem tudtam. A fizikai erőlétem hiánya miatt nem tudtam többé magassarkú cipőt viselni. Kellemetlen panaszom volt még, hogy minden egyes menstruációm óriási görcsökkel, fájdalommal járt.

Q. R. K.:  Milyen tapasztalataid vannak?

L. M.: Lényegében minden fenti probléma megszűnt körülbelül 1 hét alatt. Naponta 2 alkalommal végeztem a 3-1-2-t és a fülmasszázst. Legnagyobb döbbenetemre már a gyakorlat végzésének 3. napján rendkívüli mértékben elkezdett javulni a közérzetem. A vérnyomásom körülbelül 1 hét alatt beállt átlagosan 120/90 Hgmm körüli értékre. A mindennapos rosszulléteim megszűntek, energikusabb lettem. A műtéteim óta nem éreztem magam ilyen jól, kellemes melléhatásként pedig a menstruációs panaszaim is megszűntek. Hozzá kell tennem, én az egész meridiángyakorlattal és a fülmasszázzsal szemben nagyon szkeptikusan voltam!

Q. R. K.: Hogyan reagáltak a kezelőorvosaid a változásokra?

L. M.: Változóan. 30 napnyi vérnyomás-naplóval kerestem fel a kezelőorvosaimat és a háziorvosomat, kértem a teljes kivizsgálásomat. Remek eredményeket értem el. Az egyik szakember kifejezetten ingerülten reagált, amikor elmeséltem neki, hogy mivel értem el ezeket az eredményeket. Közölte, hogy ne próbálkozzak ilyen módszerekkel, szedjem a gyógyszereimet, és ne foglalkozzak ilyenekkel. Arra a kérdésemre, hogy ha 7 év alatt nem tudott meggyógyítani, akkor miért szedjem tovább a gyógyszereimet, nem reagált.

Q. R .K.: Ezt követően mit tudtál tenni?

L. M.: Szerencsémre a műtéteimet végző professzor rendkívül örült és együttműködő volt. Azonnal elvégezte a szükséges vizsgálatokat. Ezek jól sikerültek, így kialakított egy gyógyszerelhagyási protokollt. Félszemenként csökkentette a gyógyszereim dózisait és, 30 naponta kontrollra mentem, minden eredmény remek lett. Jelenleg a napi 3 szem gyógyszerből már csak 1 szemet kell szednem. Ennek az elhagyására már csak kórházi felügyelet mellett van lehetőség, ezt még nem tudtuk beütemezni.

Q. R. K.: Többször említetted a remek eredményeket. Tudnál konkrét példákat mondani?

L. M.: Természetesen. 4 hét 3-1-2 után az EF: 42%-ról 62%-ra módosult, a vér oxigénszintje 60%-ról 98%-ra változott. A korábbi évek abnormális EKG eredményei normálisra változtak, sok év óta először. A laboreredményeim pedig gyakorlatilag rendeződtek, közel a középértékre álltak be. S ez azóta is így van, minden egyes kontrollon gyakorlatilag ugyanezek az eredmények ismétlődnek.

Q. R. K.: A 3-1-2 meridiángyakorlat és a fülmasszázs végzésén kívül történt bármilyen változás az életedben? Akár a gyógyszeres terápiádban, akár más tekintetben?

L. M.: Nem, semmi más nem változott. Az életvitelem pontosan ugyanolyan, a gyógyszereimen pedig sok éve változatlanok voltak. Így tehát csak annak köszönhetem ezt a csodálatos változást, hogy naponta körülbelül 30 percet fordítok az öngyógyításra a 3-1-2 és a fülmasszázs segítségével.

Q. R. K.: Egy régi lábtörésed miatt sarkantyúd alakult ki, ami komoly panaszokat okozott, ezt is kezeljük körülbelül 10 napja. Hogy érzed most magad?

L. M.: Így igaz, körülbelül 2 hete diagnosztizálták a sarkantyút és egy komoly csonthártya-gyulladást, amit szisztémás (teljes testre ható) szteroiddal akartak kezelni. A gyulladás kiterjedése kb. 5 cm2 volt. Ehelyett kértem a segítségedet. Körülbelül 10 napja végzem a kiegészítő akupresszúrát és egy hete ragasztom a fájdalmas területet Acu-Tape szalaggal. A szalag felragasztását követő 20-25 perccel a fájdalom jelentősen csökkent, szinte megszűnt, csakúgy, mint a bokatáji ödémám, ami 1 nap alatt szűnt meg teljesen. Ma pedig orvosnál jártam, és a vizsgálatok szerint gyulladás is jelentősen csökkent, visszahúzódott bármiféle szteroid nélkül. Tehát az akupresszúra és az Acu-Tape ragasztószalag segítségével elkerülhettem egy súlyos mellékhatásokkal járó gyógyszeres terápiát, és még a fájdalmaim is elmúltak!

Q. R. K.:  Köszönöm a beszélgetést és gratulálok az eredményeidhez!

L. M.: Én köszönöm, hogy elérhetővé tetted ezt a csodálatos gyógymódot, és azóta is folyamatosan nyomon követed az eredményeimet!

(Máriával még nem találkoztam, a kapcsolatot interneten tartjuk. Gyakorlatilag olyannyira szkeptikus mindennel kapcsolatosan, ami nem kézzel fogható, hogy még az általános állapotfelmérést, alapos kikérdezést sem engedte. A 3-1-2 meridiángyakorlatról és a vérnyomáscsökkentő fülmasszázsról viszont a panaszait hallva meg voltam győződve, hogy segíteni fog. Mária, látva barátjának 3-1-2-zést követő rohamos állapotjavulását, a 3-1-2 meridiángyakorlatot nagy szorgalommal, kitartással végezte, és végzi a mai napig. Szkepticizmusa ellenére hihetetlenül jól reagált, nagyon gyorsan halad a kezelése. Véleményem szerint 3 hónapon belül a teljes gyógyszeres kezelést le tudjuk állítani. Az eddigi gyógyszerek orvosi felügyelet mellett való elhagyásával az összes májenzim eredménye már a referenciatartományon belül található. Öröm számomra, hogy kardiológusai nyitottak az alternatív segítségre és örömmel csökkentik gyógyszerét, ha azt minden laboreredmény és fizikai vizsgálat lehetővé teszi.)

A sorozat előző részét elolvashatják itt.

Quastné Rigó Katalin
kutatóbiológus, természetgyógyász, akupresszőr, medical taping terapeuta
www.oriolus-med.hu