Hogyan védekezzünk az elektroszmog ellen? (3.)

Az elektroszmogról számtalan téves információ, hiedelem él és kering a köztudatban. Sokan félnek tőle, sokan pedig csak egyszerűen megvonják a vállukat és mosolyogva legyintenek egyet. Valójában mi is az elektroszmog, szükséges-e védekezni ellene, és ha igen, akkor mi a helyes módja a védelem kialakításának? És még egy nagyon fontos dolog kérdés: Mennyibe fog ez kerülni?

Elektroszmog elleni készülékek, épületharmonizálók

Egyszerű kis konnektorba dugható készülékek. Internetes áruházakból rendelhetők, és a leírásuk alapján a környezetükben egyszerűen megszüntetik az elektroszmogot. A nagyobbak akár egy házat is levédenek. Ugye már nem kell újra elmondanom, hogy ha valamiről azt állítják, hogy egy csapásra megszünteti az elektroszmogot, akkor legyünk nagyon óvatosak?Veszélyes távvezeték

Kérdezzünk! Az elektroszmog mely összetevőjét is szünteti meg pontosan? Mi ellen nyújt hatékony védelmet? Nézzünk utána, ugyanis a gyártó honlapján már teljesen mást írnak, mint amit a magyar oldalakon olvashatunk. Itt már szó sincs arról, hogy megszüntetné az elektroszmogot! A készülék az elektromos hálózatot szabadítja meg az oda nem való rezgésektől. Tehát ezek a készülékek egyszerű szűrőként funkcionálva megtisztítják az elektromos hálózatot a nem kívánt rezgésektől, az elektromos vezetékek ugyanis nem csak a hálózati 50Hz-es rezgést szállítják, hanem a különféle berendezések által keltett zavarjeleket is. Manapság már egyre gyakrabban használják az elektromos hálózatot különféle vezérlőjelek, videó- és hangjelek vagy akár internethez szükséges kommunikációs jelek továbbítására is. Ezek a készülékek nem szüntetik meg az elektroszmogot, csak egy picit „ letisztítják” azt.

Biotér generátorok és rezonátorok

Ez igencsak megfoghatatlan dolog, és egyben talán az eddigi legnagyobb átverés, amivel ez idáig találkoztam. Egy érdekes eset a sok közül: Történt egyszer, hogy megkeresett egy család, ahol él egy beteg kisfiú. Kérték, vizsgáljam meg a lakásukat, hátha az elektroszmog megszüntetése elősegítheti a mielőbbi gyógyulást. A felmérés során kiderült, hogy a gyerekszobában egy, a ház előtt húzódó távvezeték erős mágneses teret okoz, a tetőtér hátsó felében pedig a falakban futó elektromos vezetékek és a ház elektromos főelosztója hoz létre erős elektromos erőteret.

Mivel a fizika mai állása szerint a mágneses terek leárnyékolása ekkora területen nem lehetséges, csökkentése pedig horribilis költséggel járna, javasoltam, hogy egy üres hátsó szobában alakítsanak ki egy új gyerekszobát. A falak magas elektromos erőtereit pedig egy egyszerű árnyékoló festéssel szüntessék meg, ami néhány tízezer forintból megoldható.Méressünk szakemberrel, mielőtt százezreket költünk!

Telt-múlt az idő, és egy évvel később ismét jelentkezett a család, kérték, végezzek el egy kontrollmérést. Miután műszerekkel végigmértem a lakást, megállapítható volt, hogy az egy évvel ezelőtti eredmények semmit sem változtak. Az igen erős elektroszmog ugyanúgy jelen volt. Kérdeztem, hogy miért nem fogadták meg a tanácsaimat, mire ők elmondták, hogy találkoztak valakivel, akitől vásároltak egy több mint egymillió forintba kerülő masinát, amely teljesen megszünteti a lakásban az elektroszmogot, még a mágneses tereket is eltünteti, ami pedig ugye nem egyszerű dolog, sőt még a radioaktív sugárzás is csökken, sőt a térnek biorezgése lesz. Ez a társaság szintén felmérte a lakásukat, aztán beépítették a készüléküket, és végül még egy mérési jegyzőkönyvvel igazolták a készülék eredményességét. A baj csupán csak az volt, hogy a várva várt gyógyulás bizony elmaradt, sőt az egészségügyi állapot azóta romlott is. Ezért kérték a kontrollmérést, és a gyanújuk sajnos beigazolódott! Alaposan átverték őket, miközben a valós káros hatások változatlanul megmaradtak.

Egy másik esetben azért hívtak, hogy szereljek le egy ilyen készüléket, mert aki felszerelte, az úgy eltűnt, mint az a bizonyos szürke szamár a ködben. Az állítólagos orgonasípszerű kályhacsövek és a radiátorokra szerelt arany kondenzátorok itt sem váltották be a csodálatos gyógyuláshoz fűzött reményeket. Pedig állítólag a műanyag kis dobozok a NASA által fejlesztett aranyozott kondenzátorokat tartalmaznak! Az ára ezért volt ebben az esetben is több százezer forint. Érdekes volt, hogy ezek az arany kondenzátorok annyira szuperek és titkosak, hogy amikor kinyitottam a műanyag dobozkát, abban semmi sem volt, pusztán két csavar. Hát ez az igazi titkos csúcstechnológia! Egy másik dobozban viszont viasszal kiöntve két, kb. 10-20 forintot érő kondenzátor volt beépítve. Hát erről ennyit.

Összefoglalva: a környezetünkben található elektroszmog szervezetünkre gyakorolt káros hatásairól még viták zajlanak. Egyértelmű bizonyítása még sok nehézségbe ütközik, de egyre több tapasztalati tény és kutatás igazolja káros hatásait. Például az alacsony frekvenciás mágneses tereket már a WHO is a lehetséges rákkeltő kategóriába sorolja.

Mint ahogy a cikk elején írtam, sokan túlzottan félnek tőle, sokan pedig csak egyszerűen megvonják a vállukat és mosolyogva legyintenek, pedig az egészségünk a tét. A helyes út pedig ebben az esetben is valószínűleg – mint annyi mindenben – az arany középút. Legyünk óvatosak! Méressük fel lakásunkat megbízható szakemberrel, és kérdés esetén kérjünk tanácsot az épületbiológiához értő tanácsadótól.

Almásy Zsolt
épületbiológia és radiesztézia
mérés és védekezés
www.radiesztezia.blogspot.com
Tanácsadás