Négy immunerősítő tanács az iskolaidőre

Torokgyulladás, fülgyulladás és még egy csúnya gyomorfertőzés. Biológiai háború dúl, vagy ez csupán egy újabb iskolaév kezdete? A kisgyermekek szülei sajnos túl jól ismerik ezt a helyzetet, de nem csak őket érintik ezek a betegségek. A tanárok, a kamaszok szülei és a felsőoktatásban részt vevők is ki vannak téve a rettegett „iskolai” kórokozóknak.

Négy immunerősítő tanács az iskolaidőreHa még nem érte el a családodat, itt az ideje, hogy alaposan felkészülj. Ha pedig már elérte, nos, akkor itt az ideje, hogy felkészülj a következő vírusra. Az alábbiakban négy immunerősítő módszert sorolunk fel, amelyek segítenek az egész családnak elkerülni a megbetegedéseket.

Alapvető higiéniai intézkedések

A gyerekek gyakran annyira belefeledkeznek a játékba, hogy megfeledkeznek a kézmosásról. Érdemes felhívni a figyelmüket arra, hogy étkezések előtt és vécézés után mindig mossanak kezet. Csak arra kell ügyelni, nehogy túlzásba vigyék, mert az már negatív hatással lehet az immunitásukra.

Keverjünk fekete áfonyát a reggeli müzlihez

Nagyon egyszerűnek hangzik, mégis óriási jelentősége lehet. Senki se becsülje alá az apró bogyó antioxidáns hatását. A fekete áfonya magasabb ORAC pontszámmal (az antioxidáns kapacitás mérőszáma) rendelkezik, mint a legtöbb zöldség és gyümölcs.

Fogyasszunk kevesebb finomított szénhidrátot és cukrot

Amikor a szervezetünk természetes védekezőképességéről van szó, a negatív kerülése ugyanolyan fontos, mint a pozitív alkalmazása. A finomított szénhidrátok és cukrok tápanyagként szolgálnak a baktériumok számára a bélrendszerben, és hozzájárulnak a gyulladások kialakulásához. A legtöbb finomított szénhidrát és cukor a tésztákban, kenyérben, tortákban, cukorkákban és üdítőitalokban fordul elő.

Mozogjunk többet.

Vegyük rá gyermekünket, hogy lépjen be egy sportcsapatba. Ha ez nem fekszik neki, gondoskodjunk arról, hogy mindennap szakítson időt az aktív játékra. Hogyan segíthet mindez? A testmozgás erősíti az immunrendszert. A British Journal of Sports Medicine 2012-ben megjelent egyik számában a kutatók arról számoltak be, hogy minél jobb fizikai állapotban van valaki, annál kisebb a valószínűsége, hogy a téli hónapokban elkapja a náthát.