Zsírégetés személyre szabott anyagcsereprogrammal

Petronella Ravenshear terapeuta a magas sikerarány ellenére szerényen számolt be a három hónapos táplálkozási programról, amely a hormonszint helyreállításával éri el a természetes testsúlyt. A táplálkozási programot azzal a céllal dolgozták ki, hogy a hormonszintek, különösen az inzulin szintjének helyreállításával szabályozza a zsír raktározását.

Zsírégetés személyre szabott anyagcsereprogrammal„Mindnyájan túl sok inzulint termelünk, mert nem a megfelelő élelmiszereket fogyasztjuk, és túl gyakran táplálkozunk. Az inzulin egy raktározó hormon, amely megakadályozza, hogy hozzáférjünk a zsírtartalékainkhoz. Ha alacsony szinten tartjuk az inzulint, több glükagont termelünk, ami arra utasítja a májat, hogy zsírégetéssel termeljen energiát” – magyarázta a szakértő.

A program sikerének kulcsa egy vérvizsgálat, mellyel kimutatják, mely élelmiszerek a legjobbak az egyén testkémiája szempontjából. Az is nagyon fontos, hogy a cél testsúly eléréséig fel kell függeszteni az aerob testedzést. „Ha valaki túl korán kezd el edzeni, leáll a zsírégetés. A testének túl gyorsan lesz szüksége energiára ahhoz, hogy a testzsírt égesse” – mondja Ravenshear.

A Metabolic Balance (anyagcsere-egyensúly) nevű három hónapos program lényege az, hogy az anyagcsere és a hormonszintek, különösen az inzulin szintjének helyreállításával érje el a természetes testsúlyt. Egy vérvizsgálat segítségével meghatározzák az adott személy biokémiájához leginkább illő élelmiszereket, és ez alapján tervezik meg az étrendjét. A program legfontosabb jellegzetessége az, hogy az étkezések között öt óra kihagyás van, és nem keverik a fehérjeforrásokat. Az első két hétben egyáltalán nem szabad zsírt fogyasztani.

A megcélzott fogyástól függően a fogyókúrázók az első két-három hétben körülbelül 6,5 kilogrammot adnak le, de ez sok más fogyókúrától eltérően nem víz vagy tiszta izom, hanem zsír. A programot egyébként a német táplálkozási szakértő, Dr. Wolf Funfack dolgozta ki 2002-ben. A hírességek közül az anyagcsere-egyensúly módszer egyik legnagyobb sikertörténete Boy George.