Legyek-e vegán?

2014 óta már minden év januárjában egyre több országban megtartják a vegán január hónapját, amivel megpróbálják ösztönözni az embereket az állati termékektől mentes táplálkozásra. Ez azt is jelenti, hogy a hívei csak olyan kozmetikumokat használnak és olyan ruhát vesznek fel, amelyek előállítása során mellőzték az állati eredetű termékeket.

Visszarázódás a dolgos hétköznapokba

A meleg nyári napok, a szabadságolások és a nyaralások után nem könnyű visszarázódni a dolgos hétköznapokba. Mit tehetünk, hogy könnyebb legyen a visszaállás? Az egészséges táplálkozáson kívül a rendszeres testmozgással is sokat tehetünk testünk és lelkünk egészségéért. A táplálkozáson és a mozgáson kívül az Energy termékeit is segítségül hívhatjuk!

Iskolakezdés és a táplálkozás

Ha a szeptemberi hónapot egy szóval kellene jellemezni, ez sok ember számára a következő lenne: iskolakezdés. Kihívás a szülőknek, a gyermekeknek egyaránt. A tanuláson és az új információk szerzésén kívül fontos a gyermekek táplálkozása is. Oda kell figyelni a változatosságra, a gyermek igényeire és az egészségtudatosságnak való megfelelésre.

Bento: egészséges ebéd a japán ételdobozban

A japánok általában fiatalosok és karcsúak. Ezt nagy részben az étkezési szokásaiknak is köszönhetik. Egy korábbi cikkünkben már olvashattak a japán nők karcsúságának titkáról, most nézzük meg kicsit konkrétabban, hogy is ültetik át az elveket a gyakorlatba. Ismerkedjünk meg a japán ételdobozzal, a bento box-szal, és nézzük, meg mi kerül bele.

Szuperétel – szuper étrend

Ma már szinte nincs olyan nap, hogy ne olvashatnánk egy újabb „szuperételről”, amitől egészségesek és karcsúak leszünk, de hogyan döntsük el, melyiknek higgyünk? A londoni Tipper Lewis tanácsa: a napot kezdje smoothie-val, amibe lúgosító zöld port, méhpollent és macagumó port kever, ebédre salátát, vacsorára pedig együnk sült kínai zöldségeket kendermaggal.

Egészséges, de nem finom

Figyelmen kívül hagyjuk a joghurt tápértékét, ha az nem elég finom. Sokan úgy vélik, hogy az egészséges táplálkozás csekélyebb ízélménnyel jár, márpedig a választásban ez játszik főszerepet. Az egészséges élelmiszereknek vonzóbbnak kellene lenniük, az ízüket, csomagolásukat is javítani kellene, hogy versenyre kelhessenek a jóízű, ám egészségtelen ételekkel.

Nem mindegy, mit eszik a kétéves

Egészségesebben táplálkoznak azok a gyerekek, akiknek a szülei szabályokat állítanak fel az étkezésre vonatkozóan, és arra tanítják őket, hogy kontrollálják a fogyasztásukat. Akik kétévesen képesek voltak maguktól jó döntést hozni, négyévesen kiegyensúlyozottabban étkeztek – az önszabályozás azonban a szülői figyelem nélkül csekély eredménnyel kecsegtet.

Zsírégetés személyre szabott anyagcsereprogrammal

Petronella Ravenshear terapeuta a magas sikerarány ellenére szerényen számolt be a három hónapos táplálkozási programról, amely a hormonszint helyreállításával éri el a természetes testsúlyt. A táplálkozási programot azzal a céllal dolgozták ki, hogy a hormonszintek, különösen az inzulin szintjének helyreállításával szabályozza a zsír raktározását.

A ketchup és a sajtszósz rászoktathatja a gyerekeket a zöldségevésre

A ketchupba vagy sajtszószba történő mártogatás hozzájárul, hogy a csemeték szívesebben fogyasszák el az amúgy előszeretettel utált zöldségeket, sőt később ezek nélkül is elfogadják az egészséges falatokat. A trükköt világszerte alkalmazzák ugyan a kétségbeesett szülők, de most már tudományos bizonyíték is rendelkezésre áll a hatékonyságát illetően.

Léteznek egyszerre olcsó és egészséges ételek

Az alább felsorolt élelmiszerek azon túl, hogy hosszú időre eltelítenek, tele vannak antioxidánsokkal is, valamint olyan tápanyagokkal, melyet a szerveztünk magától nem tudna előállítani, ráadásul a zsírégetést is felgyorsítják, és ha még ez sem elég, védelmet nyújtanak a szívbetegség és a rák ellen, valamint csökkentik a koleszterinszintet és a vérnyomást.