Visszarázódás a dolgos hétköznapokba

A meleg nyári napok, a szabadságolások és a nyaralások után nem könnyű visszarázódni a dolgos hétköznapokba. Mit tehetünk, hogy könnyebb legyen a visszaállás? Az egészséges táplálkozáson kívül a rendszeres testmozgással is sokat tehetünk testünk és lelkünk egészségéért. A táplálkozáson és a mozgáson kívül az Energy termékeit is segítségül hívhatjuk!

Ahhoz, hogy a munkában is frissek maradjunk, jól tudjunk teljesíteni és koncentrálni, elengedhetetlen a rendszeres, kisebb mennyiségű, változatos étkezés. Ahhoz, hogy elkerüljük az impulzusvásárlás miatti extra kalóriákat, tervezzük meg, mikor, mit eszünk! Ez nem is olyan egyszerű, hiszen nagyon könnyű elcsábulni a boltokban lévő választékot látva, vagy a kirakatokat, reklámokat szemlélve.

Fontos a reggeli!

Válasszunk alacsony feldolgozottságú termékeket, ezzel csökkenthetjük a só, a zsír és a hozzáadott cukorbevitelünket is. Az otthon készített ételeket változatosan, saját ízlésünknek megfelelően készíthetjük. Fogyasszunk az ősszel elérhető rengeteg idénygyümölcs közül naponta, lehetőleg nyersen. Étrendünk alapját a zöldségek, hüvelyesek és a teljes értékű gabonák képezzék, ezután következzek a soványabb húsok és felvágottak, a halak (ezeket legalább hetente egyszer illesszünk be táplálkozásunkba), a tej- és tejtermékek.

Az esszenciális aminosavak megfelelő mennyiségben és arányban történő fogyasztása kulcsfontosságú, így a vegetáriánus irányzatok követői is figyeljenek a fehérjék megfelelő bevitelére! A zsírokból, olajokból, az édességekből vagy a sós snackekből fogyasszunk a legkevesebbet. Az utóbbi két kategória is beilleszthető az étrendbe, ha odafigyelünk az adag nagyságára és a gyakoriságra, ellenkező esetben ezek könnyen elhízáshoz vezethetnek.

Ne feledkezzünk meg a reggeli fontosságáról: csökkenti az elhízás kialakulásának kockázatát, könnyebben elkerülhetők a rendszertelen nagy mennyiségű étkezések, beindítja a szervezet működését, biztosítja a normál vércukorszintet. A főétkezések között jó választás lehet a gyümölcs cukormentes keksszel, kisebb szendvicsek, saláták, natúr tejtermékek, vagy zöldségek házi készítésű mártogatóssal; a lehetőségek száma végtelen!

Az egészséges táplálkozáson kívül a rendszeres testmozgással is sokat tehetünk testünk és lelkünk egészségéért! Az őszi időszak is ideális a kültéri mozgásformák számára, hiszen nincs olyan nagy hőség, mint nyáron, így könnyebben ráveszi magát az ember a kimozdulásra. Tűzzünk ki magunk elé célokat, őrizzük meg a motivációnkat!

Az Energy termékei közül jól beilleszthető ebbe az időszakba a STIMARAL, ami segíti a koncentrációt és frissítő, élénkítő hatása van. Az ORGANIC MATCHA tea koffein tartalma miatt hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, de ezen kívül tartalmaz teobromint és teofillint is, amelyeknek értágító, keringésfokozó és vízhajtó hatásuk is van. A sportolás utáni regenációt segíti a KING KONG gyógynövény-készítmény, mozgás alatti frissítéshez, elektrolitpótlásra pedig használjunk FYTOMINERAL oldatot.

Mindenkinek aktív őszi napokat kívánok!

Wachtler Petra
dietetikus, ENERGY szaktanácsadó

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Stimaral – segíti a koncentrációt