Stimaral – segíti a koncentrációt

A mai rohanó világunkban, ahol sok stresszhatás ér mindenkit, sokan szenvednek kimerültségtől, túlhajszoltságtól és az ezzel járó fizikai és mentális problémáktól. Az Energy termékpalettájában a STIMARAL gyógynövény-koncentrátumot sokrétűen és jól lehet használni megnövekedett szellemi és fizikai megterhelésben, és sportolók számára is ideális.

Összetevői az idegrendszer irányító központjait regenerálják. A gyógynövény-koncentrátum hat gyógynövény extraktumát és illóolaj keveréket tartalmaz.

Stressz és fizikai megterhelés esetén ajánlott

Az egyik fő összetevője az aranygyökér (Rhodiola rosea radix), amelyet hagyományosan adaptogén, antidepresszáns és gyulladáscsökkentő szerként használnak. Hatásaival kapcsolatban rendkívül sok kutatás zajlik, többek között arról, hogyan befolyásolja a stresszhormonok felszabadulását és anyagcsere növelő hatásáról.

Enyhe vagy mérsékelt depresszióban szenvedő betegeknél csökkentette a depressziós tüneteket, és nem okozott súlyos mellékhatásokat, valamint jó eredményeket értek el választási reakcióidő javulásában. A stressz és a krónikus stressz tüneteinek kezelésére használták, valamint nagy fizikai és mentális megterhelés esetén.

A STIMARAL tartalmaz páfrányfenyőlevél kivonatot (Gingko biloba), amely serkenti az agy és a központi idegrendszer vérellátását, továbbá javítja a perifériás keringést, a végtagok vérellátását is. Alkalmazása az időskori demenciában és a memória javítására ajánlott.

Az illóolajok közül a köménymag olajnak emésztőrendszert nyugtató hatása van, míg a grapefruitmag olaj baktérium- és vírusellenes, gyulladáscsökkentő, immunrendszert erősítő hatású. A készítményben megtalálhatók az antioxidáns hatású flavonoidok is.

A STIMARAL támogatást nyújthat mentális és fizikai megterhelés esetén, a tanulási folyamatokban, egyetemistáknak vizsgaidőszakban, mert nyugtató hatású, segíti az összpontosítást és a koncentrációt.

Felhasznált irodalom:

Yuan, Q., Wang, C.-w., Shi, J., & Lin, Z.-x. (2017). Effects of Ginkgo biloba on dementia: An overview of systematic reviews. Journal of Ethnopharmacology, 195, 1-9. doi:https://doi.org/10.1016/j.jep.2016.12.005

Anghelescu, I.-G., Edwards, D., Seifritz, E., & Kasper, S. (2018). Stress management and the role of Rhodiola rosea: a review. International Journal of Psychiatry in Clinical Practice, 22(4), 242-252. doi:10.1080/13651501.2017.1417442

Jówko, E., Sadowski, J., Długołęcka, B., Gierczuk, D., Opaszowski, B., & Cieśliński, I. (2018). Effects of Rhodiola rosea supplementation on mental performance, physical capacity, and oxidative stress biomarkers in healthy men. Journal of Sport and Health Science, 7(4), 473-480. doi:https://doi.org/10.1016/j.jshs.2016.05.005

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Allergiamentes tavasz