Stimaral – segíti a koncentrációt

A mai rohanó világunkban, ahol sok stresszhatás ér mindenkit, sokan szenvednek kimerültségtől, túlhajszoltságtól és az ezzel járó fizikai és mentális problémáktól. Az Energy termékpalettájában a STIMARAL gyógynövény-koncentrátumot sokrétűen és jól lehet használni megnövekedett szellemi és fizikai megterhelésben, és sportolók számára is ideális.

Segít a mély és tudatos légzés

A mély és tudatos légzés segít a koncentrációban és az éltető energiánk megőrzésében. A mindennapi stressz, rohanó élet, egészségtelen életmód mind hozzájárul ahhoz, hogy elhanyagoljuk a legtermészetesebb és legfontosabb tevékenységünket, a légzést. Gyakran ökéntelenül felszínesen lélegzünk, ami negatív hatással van a közérzetünkre és az energiánkra.

A nők sem tudnak egyszerre több feladatra koncentrálni

Egy új kutatás eredményei azt mutatják, hogy a korábbi feltételezésekkel szemben nemcsak a férfiak, de a nők sem képesek egyszerre kettőnél több feladat elvégzésére. Az emberek jellemzően egyszerre mindössze két, rutinszerűen begyakorolt cselekvés elvégzésére képesek, és ha ehhez hozzáadódik egy nem rutinszerű feladat, az úgynevezett multitasking (vagyis több tevékenység egyszerre történő végzése) rendkívül nehézkessé válik.

Javíthatja az életminőséget az agy tréningezése

Az agy egész életünkön át, még közvetlenül halálunk előtt is képes a megújulásra, ha valamilyen élmény éri. Ez a képesség, az úgynevezett neuroplaszticitás, hathatós segítséget nyújt közérzetünk javításához. Richard Davidson, a Wisconsin-Madison Egyetem idegtudósa nemrégiben arról számolt be, hogy bizonyítékaik vannak arra nézve, miszerint egy egyszerű mentális tréning változásokat tud okozni nem csupán az agy funkcióiban, hanem magában az agy szerkezetében is.

Növeli a gyerekek koncentrációját a mozgás

Az órák előtti kerékpározás vagy gyaloglás növelheti a gyermek koncentrációját a tanórákon – derült ki a dán Kopenhágai és Aarhus Egyetem kutatásából. A kutatók 19 527 öt és tizenkilenc év közötti tanulót vontak be a vizsgálatba. A gyerekeket kikérdezték arról, hogy milyen testmozgást végeznek, valamint kitöltettek velük egy koncentrációs szintet felmérő tesztet is.

Legyen öröm a tanulás!

A félévi bizonyítvány sokaknak örömet, másoknak bizonyára csalódást okozott. Mit tehetünk a javítás és egy sikeresebb második félév érdekében?