Legyen öröm a tanulás!

A félévi bizonyítvány sokaknak örömet, másoknak bizonyára csalódást okozott. Mit tehetünk a javítás és egy sikeresebb második félév érdekében?

„Nem vagyok különösebben tehetséges, csak szenvedélyesen kíváncsi.”
(Albert Einstein)

Az iskola és az ottani feladatok sosem arattak osztatlan sikert a diákság körében. Mindig volt, aki tudásvágytól hajtva szívesen tanult, ám minden osztályban akadt jó pár tanuló, akinek púp volt a hátán ez a kötelezettség.

A dilemma örök: aki sikertelen, miért az? Felelőtlenségből teljesít alacsony szinten, vagy esetleg napjaink követelményei teljesíthetetlenül magasak? A nehézségeknek természetesen nagyon sok oka lehet: a diákok – szándékuk ellenére – gyakran szétszórtak, iskolán kívüli gondokkal küzdenek, vagy a túlzott felelősség érzete elől menekülnek, mert stressztűrő képességük alacsonyabb. Mindnyájan ismerjük a stresszt, a szülők, tanárok, diáktársak elvárásainak való megfelelésre törekvést, ám míg van, akit ez jobb teljesítményre sarkall, mások leblokkolnak a félelemtől.

Bármi is az ok, támogassuk őket, hiszen sikertelenségük elsősorban nekik nehéz! Ne kényszerítsük őket hosszabb tanulási időre változatlan körülmények között, inkább járjunk utána a gondok forrásának! Gondoljuk át a helyzetet, beszéljük meg gyermekükkel, kommunikáljunk a tanárokkal, és ha szükséges, keressünk fel szakembert: pszichológust, kineziológust, nevelési tanácsadót. A megoldás sokszor nagyon egyszerű, játszva sikerül leküzdeni a gondokat!

A tanulás lehet öröm, talán önök megtapasztalták ezt. Segítsenek, hogy gyermekeik is így érezhessenek, kíváncsiak és nyitottak legyenek végtelen világunkra!Napszikra Terápiás Stúdió

Tanuló, stresszoldó és koncentrációfejlesztő csoport indul 2011. február 1-jén!
http://www.napszikra.hu/terapeuta/franyo-zsofia/

Frányó Zsófia
Napszikra Terápiás Stúdió
www.napszikra.hu
fzsofka@gmail.com