A fantasztikus ötös

Ha egy lakatlan szigetre csak öt ENERGY készítményt vihetnék magammal, egész biztosan a Pentagram® krémek lennének azok. Annyi gyógynövényt és illóolajat tartalmaznak, amennyiről a piacon fellelhető többi krém csak álmodik, és közös erővel szinte minden igényünket kielégítik. Imádom az illatukat, és csak nehezen tudnám megmondani, melyikük is a kedvencem.

Szagos müge: illatos zselébe, frissítő italba

Májusfű, borvirág, csillagos májfű – ezeken a neveken is ismert az erdőkben májusban, júniusban virágos szőnyeget alkotó illatos növény, a szagos müge (Galium odoratum). A kistermetű évelő növényt gyógynövényként való alkalmazása mellett számos egyéb célra is felhasználhatjuk. Bogárűző hatása mellett például számos étel kellemes zamatát biztosítja.

Stimaral – segíti a koncentrációt

A mai rohanó világunkban, ahol sok stresszhatás ér mindenkit, sokan szenvednek kimerültségtől, túlhajszoltságtól és az ezzel járó fizikai és mentális problémáktól. Az Energy termékpalettájában a STIMARAL gyógynövény-koncentrátumot sokrétűen és jól lehet használni megnövekedett szellemi és fizikai megterhelésben, és sportolók számára is ideális.

Gyógynövények, amelyek valóban hatásosak

Az internet világában számtalan információt találunk mindenféle gyógynövényről és természetes gyógymódról. Az évszázadok során rengeteg gyógynövényt használtak a különböző népek hagyományos gyógyászatában – például az ayurvédában, a kínai vagy akár a magyar természetgyógyászatban –, ezek valódi hatásossága azonban sokszor eltúlzott, vagy csak szóbeszéd.

Gyomorfájás: a gyomor gyógynövényi jótevői

Legyen szó akár stressz okozta gyomorfájásról vagy zsíros étkezés utáni görcsökről, a gyógyító növények jótékony tulajdonságai – például gyógyteák formájában – gyakran enyhítik a gasztrointesztinális panaszokat. A kertünkből vagy a mezőről származó számos természetes forrás, gyógynövény segíthet. Nézzük a gyomorproblémák elleni tíz leghatékonyabb gyógyfüvet!

Mit tud a palástfű?

A palástfű íze enyhén keserű, a belőle nyert gyógyszer összehúzó hatású, gyulladás- és vérzéscsillapító. Ez a hatás a benne található tanninoknak köszönhető. A palástfüvet használják nem specifikus hasmenésnél (oka lehet bakteriális fertőzés, vírusfertőzés, ételmérgezés) és torokfájásnál is, külsőleg alkalmazva hatásos sebek és fertőzött sérülések esetében.

Korolen, a fáklyagyújtó

Bennünk is rejlik egy fáklya, amit szeretnénk lángra lobbantani. Valahol mélyen, legbelül tudjuk, merre vezet szívünk útja, mert mindnyájunkban ott pislákol az isteni szikra ragyogása.

Májtesztek – végre rendben

Nemrégiben elvégeztem egy REGALEN-, majd egy RENOL-kúrát. Az ENERGY elsőként említett készítménye a máj, a második a vese regenerálására való. A kúrák után elmentem kivizsgálásra, és 9 év után végre rendben voltak a májtesztjeim! Tartósan magas volt a bilirubin szintem, ezért félévenként kellett vérvételre járnom. De ilyen jó eredményeim még sohasem voltak.

Mit tehetünk álmatlanság ellen?

Álmatlanságban vagy alvászavarban napjainkban viszonylag sokan szenvednek. Ez a probléma inkább a nőket kínozza, mint a férfiakat, méghozzá akár 8:1 arányban. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy az alvás az egyik legfontosabb fiziológiai szükségletünk és hogy hiányában testünk és a szervek működése nem képes regenerálódni, megértjük, mekkora jelentősége van az alvásnak.

„A csók betegsége”

A fertőző mononucleosis a herpesz vírusok csoportjába tartozó Epstein-Barr (EBV) vírus által előidézett, lázzal kísért megbetegedés. Népi elnevezése, terjedésére utalva: a csók betegsége. Herpesz vírusok okozzák az ajkakon megjelenő herpeszt vagy a hason, esetleg mellkason mutatkozó, rendkívül fájdalmas kiütéseket is. Az EB vírus alattomosnak nevezhető.