Szuperétel – szuper étrend

Ma már szinte nincs olyan nap, hogy ne olvashatnánk egy újabb „szuperételről”, amitől egészségesek és karcsúak leszünk, de hogyan döntsük el, melyiknek higgyünk? A londoni Tipper Lewis tanácsa: a napot kezdje smoothie-val, amibe lúgosító zöld port, méhpollent és macagumó port kever, ebédre salátát, vacsorára pedig együnk sült kínai zöldségeket kendermaggal.

Szuperétel – szuper étrendA 43 éves Tipper Lewis Londonban él, gyermekként egy farmon nőtt fel, és hamar megismerkedett a növények gyógyító erejével, a kínai gyógyászattal, illetve az organikus termékekkel. 18 éves kora óta vegetáriánus, az egyetemen pedig gyógynövénytant tanult, majd a Neal’s Yard Remedies nevű cégnél helyezkedett el, ami Anglia egyik vezető kiskereskedése, mely organikus és természetes alapanyagú egészség- illetve szépségtermékeket forgalmaz.

Tipper maga is tele van energiával, arcán pedig nyoma sincs ráncoknak, így talán hihetünk az ő tanácsainak, ha arról van szó, mi is kerüljön a tányérunkra. Saját bevallása szerint, diákként még ő maga sem étkezett egészségesen, amit meg is érzett, hiszen a mostaninál jóval fáradékonyabb és lassabb volt. Amióta viszont odafigyel arra, mit eszik és iszik, ilyen gondja nincsen, és orvosnál sem kellett még megfordulnia.

Ha Tipper tanácsait követjük, a napot kezdjük smoothie-val, amibe lugosító zöld port, méh pollent és maca gumó port kever. Ebédre egy egészséges salátát fogyaszt el, vacsorára pedig gyakran eszik sült kínai zöldségeket kendermaggal. Már számtalan saját receptet is előállított, például nyers kakaóból készült csokoládét, kávé helyett pedig inkább zöld teát iszik, mert abban sok az antioxidáns.

A jövőre nézve Tipper úgy véli, az új sláger a perui földicseresznye lesz, mely szintén gazdag antioxidánsban, és segít a vércukor-szabályozásban is.