A legjobb méregtelenítő smoothie-k

A smoothie eredendően 100%-ban gyümölcsből és/vagy zöldségből készült préselt vagy turmixolt ital volt. Napjainkban már egyre-másra bukkannak fel a növényi tejtermékeket, gabonapelyheket, szuperfood összetevőket is tartalmazó receptek. A smoothie megjelenése óta az egészséges életstílus egyik fontos alapeleme, és a fogyókúráknál is hasznos segítség.

Egy maréknyi friss spenót

Nem a menzák kedvence a sötétzöld, kesernyés massza. A spenótnak pedig külön előnye, hogy nincs erős íze, így sok receptben akár észrevétlen is maradhat, a gyerekeink étrendjébe is becsempészhetjük anélkül, hogy tiltakoznának. A spenót igenis remek alap könnyű salátákhoz, és sok hasznos összetevője van, a bőrszépítő C-vitamintól kezdve az energiabomba vasig.

Smoothie? Jobban jár a narancslével!

Sokan azzal próbálják ellensúlyozni az ünnepek alatti túlzott evés-ivást, hogy az év elején egészséges smoothie-kat fogyasztanak, ám szakértők szerint ezzel esetenként többet ártanak maguknak, mint használnak. Vizsgálatok kimutatták, hogy egy 360 ml-es üveg smoothie a szervezet antioxidáns szintjének csökkenését okozhatja akár egy teljes napon át.

Szuperétel – szuper étrend

Ma már szinte nincs olyan nap, hogy ne olvashatnánk egy újabb „szuperételről”, amitől egészségesek és karcsúak leszünk, de hogyan döntsük el, melyiknek higgyünk? A londoni Tipper Lewis tanácsa: a napot kezdje smoothie-val, amibe lúgosító zöld port, méhpollent és macagumó port kever, ebédre salátát, vacsorára pedig együnk sült kínai zöldségeket kendermaggal.