A legjobb méregtelenítő smoothie-k

A smoothie eredendően 100%-ban gyümölcsből és/vagy zöldségből készült préselt vagy turmixolt ital volt. Napjainkban már egyre-másra bukkannak fel a növényi tejtermékeket, gabonapelyheket, szuperfood összetevőket is tartalmazó receptek. A smoothie megjelenése óta az egészséges életstílus egyik fontos alapeleme, és a fogyókúráknál is hasznos segítség.

Ami a legjobb benne, hogy házilag is gyorsan és olcsón elkészíthető, ráadásul így biztosak lehetünk abban, hogy nem tartalmaz tartósítószereket. Az itt közölt kombinációk kipróbálása után pedig bárki nyugodtan nekiállhat elkészíteni a saját változatait is. Ne szabjunk határt a fantáziánknak!

Fahéjas szilva smoothie

Kell hozzá 3 nagy szilva, ¼ csésze természetes almalé, ¼ csésze fagyasztott szeder, ½-1 kávéskanál fahéj, egy marék jégkocka (el is hagyható). A szilva íze az uralkodó, melyet kedvünk szerint fűszerezhetünk a fahéjjal.

Eper, kelkáposzta, spenót méregtelenítő smoothie

Hozzávalók: ½ csésze spenót, ½ csésze kelkáposzta, 1 narancs, 8-10 szem eper, 1 csésze mangó és/vagy ananász, 1/3 csésze görög joghurt, ¼ csésze víz, 1 evőkanál méz (elhagyható). A spenót előnyös tulajdonságai és állaga miatt is ideális smoothie összetevő. Az íze nem dominál, így szabadon hagyja érvényesülni a többi alkotóelemet. A zöld levelesek közé tartozó kelkáposzta tovább fokozza az ital egészséges hatását.

Bogyós méregtelenítő smoothie

Hozzávalók: 1 ½ csésze fagyasztott eper, áfonya és málna, 1 csésze cukrozatlan mandulatej, 1 ek méz, 1 ek frissen reszelt gyömbér, fél citrom leve. Az elkészült smoothie-ba tehetünk még egy evőkanál chia magot is. A bogyós gyümölcsök a smoothie-k legkedveltebb összetevői közé tartoznak, finomak és egészségesek is. Támogatják az emésztőrendszert, és hozzájárulnak a szív egészségéhez.

Tőzegáfonya, gránátalma méregtelenítő smoothie

Hozzávalók: ½ csésze friss vagy fagyasztott tőzegáfonya, 1 csésze cukrozatlan gránátalmalé, ½ narancs, 1 kk őrölt fahéj. Turmixolás után tehetünk bele egy evőkanál chia magot is. Ha túl sűrűnek találjuk, keverjük össze egy kis vízzel. Frissítő, energetizáló hatású, napindítónak kiváló.

Trópusi méregtelenítő smoothie

Hozzávalók: 2 csésze őszibarack, 1 banán, ½ csésze narancslé, 2 csésze tej, 1 kk kurkuma, 2 ek chia mag. Tálaláskor apróra vágott mandulával díszíthetjük. Igazi trópusi ízzel indítja a reggelünket.

Három összetevős zöld smoothie

Hozzávalók: 1 db zöld alma, 1 szelet felaprított gyömbér, 1 csésze spenót, 1 csésze víz vagy növényi tej. A zöld smoothie-k, az alapanyagaikban lévő ásványi anyagok és vitaminok miatt mindig nagyon egészségesek. Érdemes beiktatnunk az étrendünkbe őket, még ha eleinte idegenkedünk is a színüktől.

(Angolból fordította: H. Orsi)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Italok, amelyek enyhítik a fejfájást